POTPREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA MILENKO MITROVIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV GRADONAČELNIKA LjUBIŠE PETROVIĆA :: Semberija INFO ::

 

POTPREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA MILENKO MITROVIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV GRADONAČELNIKA LjUBIŠE PETROVIĆA


Potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Milenko Mitrović podnio je danas krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina protiv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića zbog sumnje da je Petrović počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, naglasivši da je gradonačelnik Petrović nezakonitim zapošljavanjem  72 nova radnika u Gradskoj upravi nanio štetu budžetu od million KM.

 “Nakon što je usvojena odluka o budžetu grada za 2022. godinu, kada je precizno navedeno koja sredstva su planirana za plate zaposlenih, Ljubiša Petrović je zaposlio veći broj radnika i time je načinio štetu u budžetu od  milion KM više u odnosu na planirana sredstva za tu namjenu. Smatram da postoji osnovana sumnja da je počinio više krivičnih djela, kao što je zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja i nesavjestan rad u službi, te da je krajnje vrijeme  da pokažemo javnosti i narodu da smo spremni preuzeti odgovornost za svoj rad, svi mi kojima su građani izglasali povjerenje, a među njima sam i ja koji obavljam odgovornu funkciju potpredsjednika Skupštine grada. Mislim da milion KM danas puno znači za sve građane ovog grada, a, ukoliko to posmatramo za period od četiri godine, to je onda četiri puta više. Za četiri miliona KM može se riješiti puno socijalnih slučajeva, podijeliti puno više studentskih stipendija, asfaltirati nove puteve. Ne smijemo dozvoliti da se gradonačelnik ponaša  rastrošno, da troši narodni novac. U Gradskoj upravi bilo je zaposleno 346 ljudi, a zakonom je dozvoljeno deset odsto više radnika, koji mogu biti zaposleni na određeno vrijeme. To je oko 35 radnika, a gradonačelnik je zaposlio 107 novih radnika. Time je prekršio ovo pravilo za 72 nova radnika. U pitanju je ogroman novac”,  zjavio je novinarima Milenko Mitrović, naglasivši da je krajnje vrijeme da sve političke partije i građani shvate da je vrijeme da se, kako je istakao “riješimo neodgovornog gradonačelnika i njegovih neodgovornih radnji i poslova”.

 Mitrović je izjavio da će u svojoj namjeri istrajati do kraja , istakavši da je više puta upozoravao gradonačelnika na ovakvo ponašanje, kako putem javnih obraćanja, tako i tokom skupštinskih zasijedanja.

“Upozorio sam gradonačelnika i na posljednjoj sjednici Skupštine grada da ću, ukoliko ne promijeni svoje ponašanje, podnijeti krivičnu prijavu. To danas radim. Iako to nije nimalo zgodno, to činim danas, bez imalo straha. Ne plašim se gradonačelnika, niti njegovih zaštitnika i lažnih botova koji po čitav bogovjetni dan pišu loše komentare  o ljudima koji žele boljitak ovom gradu”, izjavio je Milenko Mitrović, potpredsjendik Skupštine grada Bijeljina.

(Semberija Info)