Radovi će biti završeni u predviđenom roku :: Semberija INFO ::

 

Radovi će biti završeni u predviđenom roku


Radovi  na rekonstrukciji prve dionice Ulice Stefana Dečanskog, u dužini od 400 metara, započeli su polovinom oktobra, ukupne vrijednosti 1.062.000 KM i za sada se izvode predviđenom dinamikom, izjavio je gradonačelnik Ljubiša Petrović prilikom današnje posjete gradilištu u ovoj ulici, naglasivši tom prilikom da će radovi biti završeni u predviđenom roku, do kraja ove godine. Od ukupnog iznosa sredstava, Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo finansija izdvojilo je za radove 750.000 KM, dok je Gradska uprava izdvojila 312.000 KM za ove poslove iz gradskog budžeta.

“Rekonstrukcija podrazumijeva zamjenu svih postojećih podzemnih i nadzemnih instalacija. Biće izgrađena pješačka i biciklistička staza s obje strane ulice, biće zasađeno drveće, postavljena nova rasvjeta i novi asfaltni zastori na kolovoznim trakama. Što se tiče podzemnih instalacija, biće izgrađena nova kišna kanalizacija, novi transportni i distributivni cjevovod, jer je postojeći korišten više od pedeset godina. Transportni cjevovod  je neophodan zbog priključenja zapadnog dijela Semberije na gradski vodovod”, izjavio je gradonačelnik Petrović, podsjetivši da je u Mjesnoj zajednici “Veljko Lukić” često dolazilo do kvarova na vodovodnoj mreži koja je bila dotrajala.

Za kompletne radove neophodno pet miliona KM

Gradonačelnik Petrović je izjavio da u Ulici Stefana Dečanskog idejnim projektom nije predviđena izgradnja fekalne kanalizacije, te da će ona biti izgrađena u bočnim ulicama.
 

“Direkcija za izgradnju i razvoj grada obećala je da će do kraja godine biti završen projekat preostalih 2,1 kilometar ove ulice, tako da planiramo da i u narednoj godini nastavimo ove radove. Ova ulica predstavlja jednu od “žila kucavica” grada, te zaslužuje bolje ruho, kako u funkcionalnom, tako i u estetskom smislu”, istakao je Petrović.

Saobraćajna žila kucavica zaslužuje moderan izgled

On je tom prilikom naglasio da za komletnu rekonstrukciju Ulice Stefana Dečanskog treba obezbijediti ukupno oko pet miliona KM.

“Ukoliko nam ne pomogne Vlada Republike Srpske, opredijelićemo se za kreditno zaduženje. Već je  završena projektna dokumentacija i za rekonstrukciju Račanske ulice”, podsjetio je gradonačelnik Petrović.

Vedrana Stojanović Lukić, diplomirani inženjer građevinarstva, zaposlena u Direkciji za izgradnju i razvoj grada, glavni projektant i nadzor na rekonstrukciji Ulice Stefana Dečanskog, izjavila je da će nakon rekonstrukcije ove ulice biti obezbijeđen bezbjedan saobraćaj za vozače i pješake, izrazivši nadu da će biti dovoljno razumijevanja i sredstava za nastavak rekonstrukcije ove ulice, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometara.
 

Nemanja Đaković, direktor “Bijeljina puta” izjavio je da konzorcijum firmi “Bijeljina put” i “Galax niskogradnja” radove izvode planiranom dinamikom, te da je zbog pogoršanih vremenskih prilika neophodno potpuno obustaviti saobraćaj oko ove dionice kako bi se radovi mogli završiti u predviđenim rokovima.

Semberija Info