Udruženje žena sa invaliditetom „Impuls“: Predavanje o reproduktivnom zdravlju :: Semberija INFO ::

 

Udruženje žena sa invaliditetom „Impuls“: Predavanje o reproduktivnom zdravlju


Udruženje žena sa invaliditetom „Impuls“ uz podršku Grada Bijeljina i u saradnji sa JZU Dom zdravlja Bijeljina, sa ciljem unapređenja kvaliteta brige o reproduktivnom zdravlju žena sa invaliditetom, organizovalo je danas informativno- edukativni skup pod nazivom “Reproduktivno zdravlje žena sa invaliditetom – usluge i procedure u sistemu zdravstvene zaštite”.



- Želimo raditi na unapređenju reproduktivnog zdravlju žena sa invaliditetom, kako bi kvalitetnije brinule o svom zdravlju. Činjenica je da žene sa invaliditetom ne tako često odlaze na  redovne ginekološke preglede. Kod naših članica koje žive na selu još se više usložnjava problem, jer zavise od prevoza. Mi kroz ovaj projekat nastojimo da ih potaknemo da više brinu o reproduktivnom zdravlju i da im kroz današnje izlaganje ljekara iz Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije JZU Dom zdravlja Bijeljina, pružimo sve neophodne informacije”, istakla je Tanja Milinković, izvršna direktorica Udruženje žena sa invaliditetom „Impuls“.

Milan Arsenović, specijalista ginekologije i akušerstva u Domu zdravlja Bijeljina, izrazio je zahvalnost na pozivu da u okviru ovog projekta, održi seriju predavanja o reproduktivnom zdravlju i naglasio da je cilj zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da njihove usluge budu dostupne svim ženama.



- Mi u Domu zdravlja Bijeljina imamo pristupnu rampu, hidraulični sto za pregled, tako da su naše usluge u dispanzeru dostupne ženama sa invaliditetom. Moja preporuka i savjet je da nam se redovno javljaju, a mi ćemo im uvijek izaći u susret i pružiti kompletnu uslugu od dijagnostike do preventivnog pregleda”, naglasio je doktor Arsenović.

Današnji skup dio je projekta „Lakše je ovako“ koji Udruženje „Impuls“ realizuje uz podršku Grada Bijeljina, a u saradnji sa JZU Domom zdravlja Bijeljina.


Semberija info - S. Nikolić