GRADONAČELNIK LjUBIŠA PETROVIĆ U MJESNOJ ZAJEDNICI “STARI GRAD” :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK LjUBIŠA PETROVIĆ U MJESNOJ ZAJEDNICI “STARI GRAD”


Došao sam da se upoznam sa problemima s kojima se suočavaju građani gradske Mjesne zajednice “Stari grad” i da dogovorimo šta možemo riješiti za petnaest dana, šta do kraja ove kalendarske godine, a šta ćemo rješavati u narednoj godini, izjavio je gradonačelnik Ljubiša Petrović prilikom večerašnje posjete Mjesnoj zajednici Stari grad, jednoj od najmnogoljudnijih gradskih mjesnih zajednica.



Stanovnici ove mjesne zajednice istakli su više problema koje je neophodno riješavati u narednom periodu, počevši od problema parkiranja u stambenom bloku koji povezuje tri gradske ulice, nedostatka ulične rasvjete, problema javne higijene, pa do rješavanja problema fasada na pet gradskih nebodera.



Milorad Jović, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice “Stari grad” istakao je da treba poći od zamjene ulaznih vrata u prostorije Mjesne zajednice, naglasivši da građanima više ne može u oči pogledati, jer nije ispoštovano ono što je mjesecima ranije dogovoreno.
 

“Tražili smo asfaltiranje nekoliko kvadratnih metara na neravnom parkingu ispred prostorija Mjesne zajednice, pa do asfaltiranja manjih dionica u Solunskoj, u Ulici Miloša Obilića i još nekim ulicama. Problem nam predstavljaju i stari objekti oko kojih se ne kose i ne uređuju javne površine”, istakao je Jović.



Gradonačelnik Petrović je obećao da će u narednoj godini oko 1,2 miliona KM biti utrošeno u asfaltiranje slijepih uličica i sokaka u užem gradskom jezgru, tako da će i problemi stanovnika “Starog grada” do septembra naredne godine biti riješeni. Izvršiće se analiza, koliko bi koštala kompletna rekonstrukcija velikog parkinga u ovoj Mjesnoj zajednici, s novom kišnom kanalizacijom, imajući u vidu okvirnu procjenu da bi samo za taj zahvat trebalo izdvojiti od 350.000 do 400.000 KM iz gradskog budžeta. I građani izražavaju spremnost da djelimično učestvuju u rješavanju brojnih infrastrukturnih zahvata, ali im je, kako rekoše, neophodna podrška i finansijska pomoć Gradske uprave.

(Semberija Info)