ĐURĐEVIĆ: POTVRĐENA VOLjA NARODA – DODIK PREDSJEDNIK, IDEMO DA RADIMO :: Semberija INFO ::

 

ĐURĐEVIĆ: POTVRĐENA VOLjA NARODA – DODIK PREDSJEDNIK, IDEMO DA RADIMO


Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da je danas potvrđena volja građana Republike Srpske, izrečena još 2. oktobra, da je predsjednik Republike Milorad Dodik, a da su svi bespotrebno bili taoci neodgovornog ponašanja opozicije i nepotrebnih odluka Centralne izborne komisije BiH.

"Idemo da radimo. Treba nam mir i stabilnost, moramo raditi na unapređenju ekonomije i u Semberiji i u Srpskoj. Bespotrebno smo gubili vrijeme samo zato što neki iz opozicije, koji nemaju ni programe ni politiku, nisu željeli da priznaju realnost", istakao je Đurđević, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a.

On je pozvao na okupljanje svih društvenih snaga u Bijeljini i Republici Srpskoj na rješavanju ozbiljnih izazova koji su pred svima.

Đurđević je izrazio žaljenje što pojedinci iz opozicije i dalje, kako kaže, pokušavaju i insistiraju na sijanju podjela među građanima.

"U želji da se, mimo volje naroda dočepaju vlasti, posegli su za prenošenjem kontrole izbornog procesa iz Republike Srpske u Sarajevo", podsjetio je Đurđević.

Na današnjoj sjednici CIK-a rečeno je da je Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske, dok je Ćamil Duraković dobio najviše glasova za potpredsjednika Srpske iz reda bošnjačkog naroda, a Davor Pranjić za potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda.