BIJELjINA U ZNAKU NAJMLAĐIH :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA U ZNAKU NAJMLAĐIH


U organizaciji Udruženja „Glas mladih evropske Bijeljine“ u velikoj sali Centra za kulturu „Semberija“, večeras je započela dječija manifestacija „Razigrana jesen“.



Ovo je sedmo izdanje manifestacije koja u prvi plan ističe naše najmlađe sugrađane. Organizatori su se pobrinuli da, za razliku od prethodnih, priredba ove godine traje četiri dana. Učestvovaće mališani iz 17 predškolskih ustanova sa područja Bijeljine, Ugljevika i Lopara.



Očekuje se da će oko 700 mališana iz Semberije imati priliku da osjete kako je nastupati pred prepunom salom bijeljinskog Centra za kulturu.



-Priredba „Razigrana jesen“ ima dva cilja. Jedan se sastoji u našem nastojanju da podržimo socijalizaciju djece predškolskog uzrasta i približimo ovu populaciju kulturnim dešavanjima u gradu Bijeljina. Kroz priredbu i likovnu izložbu koju će djeca pripremiti i pokloniti građanima Bijeljine djeca će se socijalizovati, osloboditi za nastup pred publikom, družiti između sebe. Drugi, jako važan cilj ove dječije manifestacije je humanitarna akcija u kojoj će naši sugrađani imati priliku da, igračkama, slatkišima ili novcem kupe neki od dječijih likovnih radova. Aktivisti našeg Udruženja će prikupljeni novac iskoristiti za pravljenje određenog broja humanitarnih paketa koje ćemo, u saradnji za Centrom za socijalni rad iz Bijeljine pokloniti ugroženim porodicama na teritoriji grada Bijeljina koji imaju malu djecu“, rekao je Srđan Abadžić, predsjednik Udruženja građana „Glas mladih evropske Bijeljine“.



Večeras, i naredne tri večeri, u Bijeljini je sve u znaku najmlađih. Svake večeri će nastupiti mališani iz četiri ili pet predškolskih ustanova gdje je svaka od njih spremila svoj repertoar na temu „Naša planeta“.

(Semberija info)