CENTAR ZA KULTURU „SEMBERIJA“ DOKUMENTARNI FILM „GDE SI, ADAME?“ :: Semberija INFO ::

 

CENTAR ZA KULTURU „SEMBERIJA“ DOKUMENTARNI FILM „GDE SI, ADAME?“


Dokumentarni film „GDE SI, ADAME?“ reditelja Aleksandra Zaporošenka biće prikazan 01. novembra 2022. godine u velikoj sali Centra za kulturu „Semberija“ u terminima od 19:00 i 21 čas, prikazujući život jednog od svetogorskih manastira iznutra, uz očuvanje atmosfere i autentičnosti.
 
Idejni tvorac i producent filma, đakon Aleksandar Pliska, tokom cele jedne decenije provodio je veliki deo vremena u manastiru Dohijar, na Svetoj Gori, živeći rame uz rame sa tamošnjim monasima i deleći sa njima svakodnevni život i rad.
 
Iz istinskog posmatranja monaškog života unutar zidina Dohijara nastao je dokumentarni film „GDE SI, ADAME?“ u režiji Aleksandra Zaporošenka.
 
Ovaj film predstavlja uranjanje u život jednog od manastira Svete Gore Atonske. Povučeni monaški život pun autentičnih likova i svakodnevnih svetaca izlazi na ekran ispod omota naših ovozemaljskih prioriteta. Ono što se pojavljuje je fascinantan izveštaj o potpuno neuporedivom načinu života unutar napredne monaške zajednice usred dvadeset prvog vijeka.
 
Ulaznice po cijeni od 6 KM mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu „Semberija“.