KLUB ODBORNIKA SDS :: Semberija INFO ::

 

KLUB ODBORNIKA SDS


Skupština Grada Bijeljina je postala mjesto najprizemnije i najprostije upotrebe nepristojnih i nedopustivih riječi i postupaka, za šta je najodgovorniji Predsjednik Skupštine.

Neprofesionalan je i pristrasan prema odbornicima svoje stranke, krši poslovnik i dozvoljava neograničeno izlaganje bez upozorenja, postupke neprimjerne Skupštini, psovke i uvrede upućene opoziciji, a posebno Gradonačelniku, koje pristojni ljudi ni u uličnom žargonu ne bi upotrijebili.

Mimo poslovnika je predložio zaključak  u vezi sa Nacrtom rebalansa, a uskratio je riječ odbornici SDS-a da kaže svoje mišljenje o tome. Takođe je onemogućio ovlaštenom licu iz Odjeljenja za poljoprivredu da kaže svoje mišljenje i to se ponavlja često.

Priča o Nacrtu budžeta se svela na milion i tristo hiljada maraka za lična primanja u Gradskoj upravi zbog „velikog broja zaposlenih radnika“ što tendenciozno ponavljaju danima. Istina je da je tim Rebalansom predviđeno i  661.000 KM za lična primanja u ustanovama i preduzećima u kojima  su Direktori iz skupštinske većine i to:

-Centar za socijalni rad 190.000 KM
-Vrtić „Čika Jova Zmaj“ 267.000 KM
-Centar za kulturu 82.000 KM
-Muzej Semberije 4.000 KM
-SKUD „Semberija“ 14.000 KM
-Gradsko pozorište 21.000 KM
-Turistička organizacija 41.000 KM
-Razvojna agencija 42.000 KM

Zbog toga su  oni podržali Rebalans, a prećutali su da su Amandmanima na budžet za 2022. godinu upravo tim preduzećima i ustanovama povećali iznose za lična primanja za 725.300 KM, a uskratili Gradskoj upravi tu istu sumu za istu namjenu. NAPOMINjEMO, da su u 2021. godini ustanove koje se finansiraju iz gradskog budžeta zaposlile 67 novih radnika, a na odborničko pitanje o broju novozaposlenih radnika u ovoj godini očekujemo odgovor.

Stalnom zamjenom teza pokušavaju da obmanu javnost,  ali ovo što smo naveli je provjerljiva istina. Odbornici opozicije imaju pravo na isti tretman u Skupštini, a Predsjednik ima obavezu da im to omogući, s toga izražavamo protest i upozorenje i tražimo da se vrati dignitet Skupštini Grada Bijeljina.