LAZAREVIĆ: VOLjA NARODA JASNA, AKO ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ IMAJU ČASTI DAĆE OSTAVKE :: Semberija INFO ::

 

LAZAREVIĆ: VOLjA NARODA JASNA, AKO ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ IMAJU ČASTI DAĆE OSTAVKE


„Volja naroda u Republici Srpskoj je jasna i sada već potvrđena na dva brojanja - predsjednik Republike Srpske je Milorad Dodik. Predsjednicima SDS-a Mirku Šaroviću i PDP-a Branislavu Borenoviću jedino preostaje da sačuvaju bar malo dostojanstva i daju ostavke zbog postizbornog cirkusa koji su napravili“, poručio je član Predsjedništva SNSD-a Bijeljina Zlatan Lazarević.

On je napomenuo da su Šarović i Borenović postizborni cirkus napravili pomoću svog kadra u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, te dodao da bi razlog za ostavke i njihove očajne politike koje su zagovarali prethodnih godina.

"Sada je potpuno vidljiv fijasko namjera SDS-a i PDP-a da uz pomoć stranih faktora i nekih privatnih medija iz Bijeljine preprave ili ponište izbornu volju građana u Republici Srpskoj", izjavio je Lazarević novinarima.

On je istakao da su dva brojanja glasova potvrdila da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, a da je SNSD najjača politička stranka u Srpskoj.

"Izbori se sada mogu ponavljati 10 puta i svaki put će razlika na strani Dodika, Cvijanovićeve i SNSD biti samo veća. Srpski narod tako funkcioniše, ne saginje se, ne savija, nego voli i čuva svoju čast. Najave kako će poništiti izbore za sve nivoe glasanja u Republici Srpskoj mogu samo izazvati još veći revolt", smatra Lazarević.

Za Šarovićevo traženje i, kako kaže, tihe najave iz CIK BiH da bi se Dodiku, a možda i SNSD-u moglo zabraniti učešće na nekim ponovljenim izborima, Lazarević je ocijenio da je riječ o potpuno neodgovornim izjavama koje mogu da samo dodatno revoltiraju narod i dovesti do procesa kojih inicijatori ili nisu svjesni, ili su dovoljno drski da ih ignorišu.

"Na terenu, prilikom radova na urbanizaciji sela Semberije, prišlo mi je više od stotinu ljudi koji su odlučno pitali kada ćemo krenuti na proteste u Banjaluku ili u Sarajevo. Na pitanje zašto, dobio sam odgovor da su ljuti i žele da brane svoju volju, jer smatraju da je ovo što radi opozicija potpuna drskost", naveo je Lazarević.

Prema njegovim riječima, opozicija ovoga ili nije svjesna, ili slijedi nečije upute nadajući se da će putem nekih privatnih medija uspjeti da izguraju svoju priču.

"Ipak, razlika od 100.000 glasova za Cvijanovićevu, 100.000 glasova za SNSD i 30.000 za Dodika preveliki su zalogaj za svakoga, kamoli za Šarovića, Borenovića, /Nebojšu/ Vukanovića i druge propale političare ili njihove kadrove u CIK-u BiH", naglasio je Lazarević.

Lazarević ističe da je krajnje vrijeme da se priznaju rezultati izbora, krene u formiranje institucija Republike Srpske i ozbiljan rad u susret zimi, koja će obilovati izazovima.