Jednoglasno usvojena inicijativa odbornika DEMOS-a Slaviše Vujanovića :: Semberija INFO ::

 

Jednoglasno usvojena inicijativa odbornika DEMOS-a Slaviše Vujanovića


Na današnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina, jednoglasno  je usvojena inicijativa odbornika DEMOS-a Slaviše Vujanovića, da se na području grada Bijeljina u osnovnim školama, kao posebnom obliku vaspitno – obrazovnog rada za učenike prve trijade, organizuju produženi boravak, a u skladu sa Članom 53. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

-Produženi boravak je poseban oblik organizovanog vaspito – obrazovnog rada sa učenicima u školi prije i/ili nakon završetka nastave koji podrazumijeva podršku učenicima u ostvarivanju planiranih ishoda učenja kroz jezičko – komunikacijske, matematičko – logičke, socio - emocionalne, umjetničke i fizičko – zdravstvene aktivnosti“, naveo je Vujanović u svojoj inicijativi.

Kao obrazloženje, za podnošenje ove inicijative, Vujanović je naveo je da je savremeni način života nametnuo duže radno vrijeme i onemogućio roditeljima cjelodnevnu brigu  nad djecom i kvalitetno upotpunjavanje slobodnog vremena.

-Djeca mlađeg školskog uzrasta nisu dovoljno samostala, da sama dolaze i odlaze u školu i da bez nadzora provode vrijeme prije i poslije nastave, stvara se potreba za dopunom djelatnosti osnovnih škola, a u skladu sa Zakonom, kao i prostornim kapacitetima osnovnih škola na području grada Bijeljina“, obrazložio je svoju inicijativu Vujanović.

Semberija info