Uručena rješenja za stipendije učenicima i studentima sa područja grada Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Uručena rješenja za stipendije učenicima i studentima sa područja grada Bijeljina


Danas je u zgradi Gradske uprave, gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović uručio 20 rješenja za stipendije učenicima i studentima sa područja grada Bijeljina i sedam rješenja za učenike sa poteškoćama u razvoju, a koja su za većinu njih preuzeli roditelji.

Gradska uprava Grada Bijeljina finansira ukupno 152 stipendista, a od njih 152, 37-oro stipendista je sa poteškoćama u razvoju.

-Današnjih  20 novih rješenja koja smo potpisali, služe na čast i ponos roditelja i učenika koji su danas bili prisutni. Istakao bih da će  Grad Bijeljina u skladu sa budžetskim okvirom za tekuću godinu, do kraja godine  izdvojiti 320.000 KM ukupno za sve naše stipendiste. Oprijedijeli smo se da u skladu sa ekonomskom krizom i stepenom inflacije, povećamo novčani iznos, ali i broj stipendija, tako da smo iznos stipendije za učenike generacija osnovih škola sa dosadašnjih 110 KM povećali na 125 KM, takođe povećali smo i stipendije za učenike sa poteškoćama u razvoju koji su smješteni u specijalizovane ustanove , sa 165 KM na 200 KM, a za učenike koji koji su u kategoriji sa poteškoćama u razvoju a koji nisu smješteni u specijalizovane ustanove sa 110 KM povećali na 150 KM mjesečno. Za studente smo, takođe, povećali stipendije, kao i za učenike generacije srednjih škola sa dosadašnjih 220 KM na 240 KM“, istakao je gradonačelnik Petrović i dodao da će krajem oktobra ili u prvoj polovini novembra ove godine, biti raspisan konkurs za dodjelu stipendija za sve studente visokoškolskih ustanova.

Lako Mihailović, otac učenice Anđele Mihailović, koja jedna od đaka generacije osnovne škole i učenica Tehničke škole „Mihailo Pupin“ Bijeljina, smjer informacione tehnologije, ovom prilikom se zahvalio gradonačelniku Ljubiši Petroviću na stipediji i istakao da ovo stipendija mnogo znači za roditelje, jer će im pomoći u daljem školovanju, ali i djeci, jer ona predstavlja veliku radost za njih.

Stefan Šušljik, stipendista, srednju Tehničku školu „Mihailo Pupin“ u Bijeljini smjer električar završio je kao đak generacije, a trenutno je učenik Srednje škole u Zvorniku, smjer tehničar energetike, istakao je da će mu stipendija biti velika pomoć u daljem školovanju, iako je zaposlen u struci.
 

Slavica Nikolić, majka Milice Mićanović studentkinje Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, smjer inženjerski menadžment, istakla je da je sa ekonomskog aspekta stipendija velika pomoć, a sa druge strane jedno priznanje djeci.
 

 
-Ovo je priznanje djeci, da se sav trud i rad kroz srednju i osnovnu školu vrednuje, ali i da im da moralni podstisticaj za dalji rad. Nadam se da će ova djeca nastaviti dalje da se trude i rade vrijedno, te da će biti društveno korisni ovoj zajednici“, istakla je Nikolićeva.

Semberija info