OZELENIMO BIJELjINU ZAJEDNO! :: Semberija INFO ::

 

OZELENIMO BIJELjINU ZAJEDNO!


U skladu sa strateškim opredjeljenjem da do 2030. godine Bijeljina postane GRAD BUDUĆNOSTI, Gradska uprava Grada Bijeljina je u toku 2021. godine započela dugogoročnu kampanju pod sloganom „green BijeljINa“ koja ima za cilj ozelenjavanje grada i urbanih područja kako bi se stvorili preduslovi za održivi ekološki razvoj.
 
U sklopu pomenute kampanje Gradska uprava – Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije je u oktobru 2022. godine donirala OŠ „Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina 12 klupa i 6 kanti a u 2021. godine je ova škola u sklopu iste kampanje dobila 44 sadnice i 3 parking postolja za bicikle (15 parking mjesta) čime su učenici, nastavno osoblje i roditelji dobili uljepšan prostor ispred Škole. Sadnju su vršili učenici sa svojim nastavnicima/učiteljima a svako drvo je dobilo svoje odjeljenje – „vlasnika“, koje će biti zaduženo za njegu te sadnice do kraja svog školovanja pod sloganom „Rastimo zajedno“. Na ovaj način djeca uče kako da daju svoj direktni doprinos u zaštiti životne sredine i kreiranju ekološki zdravijeg društva.


 
U novembru je planirana sadnja u srednjim školama, koju će da vrše učenici ekoloških sekcija čime će postati aktivni učesnici u ozelenjavanju grada u kom žive.
 
Sve ove aktivnosti predstavljaju samo dio višegodišnje kampanje „green BijeljINa“ koju u ime Gradske uprave inicira, kreira i realizuje Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske u saradnji sa relevantnim odjeljenjima, eksternim partnerima i građanima.


 
U narednom periodu Odsjek za LER i EI će promovisati sve, do sada, urađene aktivnosti u sklopu gore pomenute kampanje a ovim putem pozivamo sve javne ustanove, nevladine organizacije kao i privatni sektor da uzmu učešće u kampanji „green BijeljINa“ i da učestvuju u stvaranju jednog ljepšeg i zdravijeg okruženja za sve građane. Svi oni, koji na bilo koji način realizuju aktivnosti u sklopu kampanje „green BijeljINa“ mogu da nam proslijede fotografije na e-mail: [email protected]. Sve pristigle fotografijeće biti podijeljene na društvene mreže Odsjeka za LER i EI.