MALIŠANI IZ DJEČIJEG VRTIĆA „DRAGAN I ZORAN“ U POSJETI GRADONAČELNIKU BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

MALIŠANI IZ DJEČIJEG VRTIĆA „DRAGAN I ZORAN“ U POSJETI GRADONAČELNIKU BIJELjINE


Povodom „Dječije nedjelje“, najmlađi sugrađani iz Dječijeg vrtića „Dragan i Zoran“ Bijeljina, danas su bili u gostima kod gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića u zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina i ovom prilikom su se upoznali sa poslovima koje gradonačelnik obavlja. Takođe, imali su i priliku da se upoznaju sa istorijatom grada Bijeljina, koji su im na slikovit i zanimljiv način ispričali glumci Dječijeg pozorišta „Maslačak“ iz Bijeljine.
Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine izrazio je zadovoljstvo povodom posjete mališana iz Dječijeg vrtića „Dragan i Zoran“ i rekao da kao ustanova sa dobrom reputacijom, a i zaposleni u njoj, dugi niz godina vaspitavaju najvrijednije blago, a to su djeca.
 


 
- To se vidjelo danas, ta srećna lica i osmjesi govore mnogo. Ta djeca zahvaljujući vaspitačima i rukovodstvu vrtića socijalizovana su i imaju prelijepe manire. U svakom njihovom koraku i nastupu kada govore, govori mnogo o toj ustanovi i njihovim roditeljima. Ovom prilikom im se zahvaljujem na pažnji i vaspitanju koje oni posvećuju našem najvrijednijem blagu, a to su naša djeca. Zahvaljujem se i svim  predškolskim ustanovama gdje se rukovodi sa velikom pažnjom. Neophodno je da mi, ljudi koji imamo odgovornost, još snažnije i napornije radimo kako bismo obezbijedili što bolje uslove u predškolskom vaspitanju i s tim u vezi, najavljujemo povećana budžetska izdvajanja koja se odnose na privatne vrtiće koja smo predvidjeli u nacrtu rebalansa budžeta“, istakao je Petrović.
 

 
Goran Gašić, direktor PU Dječijeg Vrtića „Dragan i Zoran“ rekao je da su za ovogodišnju „Dječiju nedjelju“, planirali obilaske svih najznačajnijih institucija i određenih preduzeća koja su veoma značajna za Bijeljinu i Semberiju.
-Danas imamo zadovoljstvo da smo u gostima kod gradonačelnika Ljubiše Petrovića i ovom prilikom zahvalio bih njemu i njegovim saradnicima na odvojenom vremenu da ugoste mališane. Na kraju krajeva, to je i razumljivo jer sve što radimo, radimo za decu i zbog dece. Na njima svet ostaje“, istakao je Gašić.
 

Mališani su za svoje dobro ponašanje i primjerno vladanje od gradonačelnika i Gradske uprave dobili prigodne poklone, a i oni su u znak zahvalnosti za prijem, gradonačelniku Ljubiši Petroviću poklonili simbolične poklone  koji će od danas krasiti njegovu kancelariju.