JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“: Gradski park u Bijeljini danas postao „Magična šuma“ iz najljepših bajki :: Semberija INFO ::

 

JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“: Gradski park u Bijeljini danas postao „Magična šuma“ iz najljepših bajki


JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina
Gradski park u Bijeljini danas je postao „Magična šuma“ iz najljepših bajki


U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“, koja će trajati od trećeg do devetog oktobra, mališani Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ danas su maskirani prošetali gradskim ulicama, a u Gradskom parku u Bijeljini uživali u maskenbalu i tom prilikom prolaznicima dijelili poruke sa njihovim pravima.

Gradski park danas nije izgledao kao park na koji su svi građani Bijeljine navikli, nego je on  izgledao kao „magična šuma“ iz najljepših bajki, a sve zahvaljujući mališanima Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“. „Magičnom šumom“, odnosno Gradskim parkom danas su odzvanjali dječiji smijeh i graja, a mogle su se vidjeti razdragane princeze, vile, male vještice, po neki poštar, policajac, pirat, ali i superheroj...



Ovogodišnja „Dječija nedjelja“ obilježava se pod sloganom „Po (dijeli) radost, znanje, ljubav“, rekao je Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina.

- U pravom smislu ovogodišnjeg slogana mi želimo da podijelimo radost, ljubav i znanje sa našom djecom. Kroz sve aktivnosti, koje realizujemo tokom ove nedjelje trudimo se da djeca usvoje nova znanja o njihovim pravima i o svemu onome što dijete treba da ima u toku svog djetinjstva. Svrha „Dječije nedjelje“ jeste da, pored djece, upoznamo sve naše sugrađane i sve one koji na neki način utiču na život djeteta, da u svakom momentu moramo biti posvećeni odrastanju naše djece, jer su djeca budućnost svih nas. Trudili smo se da u sklopu ove nedjelje, organizujemo veliki broj različitih aktivnosti u kojima će djeca uživati“, istakao je Vujanović.

On je dodao, da će u sklopu obilježavanja „Dječije nedjelje“ realizovati veliki broj sportskih aktivnosti, likovne radionice, razgovore sa djecom na temu dječijih prava, te različite izlete, predstavu, a sve u cilju da na pravi način obilježe njihovu nedjelju.


Semberija info - S. Ristanović