JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: PREVENTIVNI PREGLEDI POVODOM SVJETSKOG DANA SRCA :: Semberija INFO ::

 

JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: PREVENTIVNI PREGLEDI POVODOM SVJETSKOG DANA SRCA


Preventivnim pregledima i savjetima eminentnih stručnjaka kardiologa, profesora dr Lazara Angelkova i profesora dr Nebojše Tasića, obilježen je Svjetski dan srca. Direktor Bolnice profesor dr Zlatko Maksimović je istakao da se u Bolnici mnogo ulaže u kardiologiju, a pored ulaganja u medicinsku opremu, mnogo se ulaže i u kadrove, koje bijeljinska Bolnica svakako ima.



-Pored toga, u našoj zdravstvenoj ustanovi mnogo pažnje posvećujemo i angažovanju brojnih eminetnih stručnjaka, među kojima i profesor dr Nebojša Tasić i profesor dr Lazar Angelkov koji, na naše zadovoljstvo, živi i radi u Bijeljini“, rekao je prof. dr Maksimović. Profesor dr Nebojša Tasić istakao je da srce nije samo mitski organ, već je organ koji pokreće sve nas.

-Jako je važno što smo se okupili na Svjetski dan srca prije svega da naglasimo da moramo misliti na srce, ali ne samo danas, već svih 365 dana u godini. Moramo misliti na naše zdravlje, a prevencija je ono što nam treba. Prevencija nas štiti i pmogućava da živimo dugo, kvalitetno i bezbijedno“, rekao je prof. dr Tasić i poručio da čuvamo srce i idemo na redovne preglede. Profesor dr Lazar Angelkov je istakao da sa zadovoljstvom živi i radi u Bijeljini i sa još većim zadovoljstvom pomaže ljudima kojima je potrebna ljekraska pomoć.

-Ja se uglavnom bavim aritmijama i kod nas je najvažnija prevencija. Moj savjet je da osluškujete vaše srce, da li pravilno radi, da li se brzo zamarate, da li imate bolove u grudima, a potom i da konsultujete vašeg porodičnog ljekara ili ljekara u Bolnici. Da bi srce bilo zdravo treba posvetiti bar pola sata dnevno fizičke aktivnosti, šetnja i blago trčanje, a svakao da redovni pregledi treba da postanu naš način življenja“, rekao je prof. dr Angelkov. Medicinske ekipe Bolnice su povodom Svjetskog dsna srca, ispred ulaza na gradsku pijacu, organizovali preventivne preglede na zadovoljstvo građana Bijeljine.