BIJELjINA - CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: IGRALIŠTE ZA DJECU SA TEŠKOĆAMA U RAZVOJU :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA - CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: IGRALIŠTE ZA DJECU SA TEŠKOĆAMA U RAZVOJU


Igralište sa adekvatnim sadržajima u sklopu Dnevnog centra za djecu sa teškoćama u razvoju, predato je na upotrebu. Investicija iznosi oko 98.000 KM, od kojih je Centar za socijalni izdvojio 50.000 KM, a iz budžeta Grada Bijeljina izdvojeno je 48.000 KM. Igralište je na upotrebu predao gradonačelnik Ljubiša Petrović.



- Lokalna zajednica je opredijeljena da omogućava kvalitetne uslove za sve potrebe naših građana, a posebno kad su u pitanju djeca. Igralište Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju je urađeno po proopisanim standardima, a posebno se vodilo računa o postavljanju tartan staza, ali i prilagođavanja drugih rekvizita na igralištu“, rekao je Petrović i zahvalio se svim donatorima koji su učestvovali da se izgradi Centar za socijalni rad, a samim tim i Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju.



Direktor Centra Milorad Sofrenić podsjetio je da Centar za socijalni rad ima dva dnevna centra, jedan je Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju i jedan Dnevni centar za djecu u riziku, te da trenutno imaju potreban stručni kadar.
- Igralište koje je namjenski urađeno za djecu sa poteškoćama u razvoju izgrađeno je uz sami kompleks zgrade Centra, gdje trenutno boravi 25 djece. Poštovali smo potrebne standarde prilikom izgradnje igrališta, a tako je rađen i unutrašnji prostor Dnevnog centra “, rekao je Sofrenić.

Izvođač radova bila je firma PGP „Graditelj“, a direktor Aleksandar Mikanović je pojasnio da su radovi bili zahtjevni i da su trajali dva mjeseca.
- Uradili smo čišćenje parcele, parapet, ogradu, tartansku podlogu i opremu koja bila potrebna da se igralište kompletira“, rekao je Mikanović. 


Semberija info - O. Stjepanović