POČELA OBNOVA ZELENE POVRŠINE U ULICI RUĐERA BOŠKOVIĆA :: Semberija INFO ::

 

POČELA OBNOVA ZELENE POVRŠINE U ULICI RUĐERA BOŠKOVIĆA


Gradonačelnik Ljubiša Petrović prisustvovao je danas početku radova na rekonstrukciji zapuštenog dječijeg igrališta i zelene površine u Ulici Ruđera Boškovića u Bijeljini.
Prvobitni park je, neplanskom sadnjom drveća, izgubio svoju funkciju, a mnogo drveća je suvo ili oštećeno. Sem toga, parkić je neograđen, pa su djeca bez nadzora u opasnosti zbog odvijanja saobraćaja i blizine ulice.
 
Ideja za rekonstrukciju ovog parka proistekla je iz želje da što više djece u Bijeljini imaju lijepo djetinjstvo u humanom i estetski prihvatljivom prostoru.Gradonačelnik Petrović je pojasnio da je, nakon procedure javne nabavke, potpisan ugovor prema kojem vrijednost radova iznosi 149.364 konvertibilnih maraka te da će, realizacijom planiranih radova, ova površina dobiti potpuno nov izgled.
 
- Biće posađena nova stabla, izrađena cirkularna pješačka staza, ofarbana teretana na otvorenom, zamijenjeni rekviziti namijenjeni najmlađim sugrađanima i izgrađena ograda oko parka - rekao je gradonačelnik Petrović i najavio da će u Bijeljini i u budućnosti biti još ovakvih lokacija.
 
- Nastojaćemo da u gradskoj zoni imamo što više dječijih igrališta i zelenih oaza. Jedna od većih površina za park planirana je u naselju „Knez Ivo od Semberije“ i obuhvataće oko 14.000 kvadratnih metara, a planirani početak radova je sljedeće godine. I parcela u Račanskoj ulici na broju 12 je u vlasništvu Grada Bijeljina i postoji ideja da i ova površina bude prilagođenima mališanima. Cilj nam je da Bijeljina postane grad zelenila i dječijih parkova - kazao je Petrović.


 
Vršilac dužnosti direktora Direkcije za izgradnju i razvoj Grada Branka Blagojević, rekla je da je Direkcija izradila potrebnu projektnu dokumentaciju, da će vršiti nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji ovog parka i dodala da je za Direkciju ovo jedan od najljepših poslova, jer je riječ o javnim zelenim površinama koje Bijeljini nedostaju.

Rok za završetak radova je 25. novembar 2022. godine.