DOBITNICI PRIZNANjA NA SVEČANOJ SJEDNICI SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

DOBITNICI PRIZNANjA NA SVEČANOJ SJEDNICI SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA


Na svečanoj sjednici Skupštine uručena su brojna priznanja na osnovu Zaključka Skupštine grada.
Osim najvišeg priznanja dodijeljenog Episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju, za nemjerljiv doprinos razvoju i očuvanju srpske kulture i duhovnosti koji je svojim dobrotvornim, književnim i društveno-korisnim radom uticao na sveukupni društveni život Grada Bijeljina, dodijeljene su i medalje i značke grada pojedincima, preduzećima i ustanovama koji su se u prethodnoj godini istakli svojim radom i djelima.



Zlatna medalja „Knez Ivo od Semberije“ pripala je Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju (TIKA) - za nemjerljiv doprinos u zaštiti od učestalih poplava kroz finansiranje brojnih projekata na teritoriji grada Bijeljina, te obnovu, očuvanje i zaštitu životne sredine, imovine i života stanovnika Semberije, DOO „SAS“ iz Priboja za ostvarene rezultate u oblasti društvene i korporativne odgovornosti, proširenje djelatnosti i zaposlenje novih radnika, Dušanu Nikiću iz Bijeljine, za izražen humanizam, nesebično požrtvovanje u spasavanju ljudi, borbi za slobodu i ljudsko dostojanstvo tokom ratnih dešavanja, kao i Ljubiši Jovanoviću, vlasniku DOO „Alfa i Omega“  i restorana „Nautilus“ za izgradnju mosta koji upotpunjuje turističku ponudu i svojim izgledom doprinosi ljepšem i srećnijem življenju svih građana i posjetilaca Grada Bijeljine.

Srebrna medalja „Knez Ivo od Semberije“ dodijeljena je organizacija Švajcarskom „Karitasu“ - za humanitarni rad putem projekata stambenog zbrinjavanja Roma i finasijsku pomoć pruženu za vrijeme pandemije virusa KOVID.
Bronzanom medaljom „Knez Ivo od Semberije“ nagrađeno je Udruženje poljoprivrednih proizvođača sela Semberije za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i položaja poljoprivrednih proizvođača na teritoriji grada Bijeljina i Agencija za računarsko programiranje „IT Media“ Darko Stojanović s.p. Bijeljina - za ostareni privredni razvoj i zapošljavanje visoko obrazovnih kadrova na području Grada Bijeljina.

Zlatnom mealjom „Filip Višnjić“ pripala je prof. dr Vladi Simeunoviću iz Bijeljine - za dugogodišnji opštepriznati rad i djela u oblasti obrazovanja, koji je svojim nesebičnim zalaganjem, vršeći funciju savjetnika gradonačelnika Grada Bijeljina, obezbijedio preko dvadeset miliona evra donatorskih sredstava za razvojne projekte u Bijeljini, Goranu Perkiću iz Bijeljine - za uspješan dugogodišnji rad u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva i doprinos na području koreografije koji je ostvario radeći u Srpskom kulturno-umjetničkom društvu „Semberija“ i Osnovnoj školi „Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina - za izuzetan rad sa mladima i doprinos u oblasti obrazovanja, odnosno, rezultate postignute u infrastrukturnim projektima.



Srebrna medalja „Filip Višnjić“  dodijeljena je  doktoru Miroslavu Dmitruku za uspješan dugogodišnji rad u oblasti medicine i lično zalaganje pri osnivanju Službe za anesteziju i reanimaciju, dok je bronzano odličje dodijeljeno Savi Cvijetinoviću iz Bijeljine za opštepriznat rad i djela u oblasti poezije.
 
Zlatnom značkom Grada Bijeljina posthumno su odlikovani Radosava Rada Perić iz Bijeljine - za izuzetan dugogodišnji rad na poziciji pedagoga i psihologa u Gimnaziji „Filip Višnjić“ u Bijeljini, veliki doprinos u oblasti društvenog aktivizma i politike i funkcionisanja lokalne zajednice na dužnosti odbornika Skupštine Grada Bijeljina u dva mandata, doktor Zoran Trifković iz Bijeljine - za izuzetan doprinos u oblasti medicine i otorinolaringologije, kao i lično zalaganje za jačanje lokalne samouprave kao odbornik Skupštine Grada Bijeljina u periodu od 2012. do 2014. godine, kao i  doktor Branislav Škobo iz Bijeljine - za istaknuti rad u oblasti medicine i izraženu posvećenost prema poslu i pacijentima i ličnu požrtvovanost u oblasti zdravstvene njege.
Ista nagrada pripala je i Klubu malog fudbala „Radnik Siti“ iz Bijeljine - za izuzetne rezultate ostvarene na republičkim takmičenjima u futsalu i razvoju sporta na nivou lokalne zajednice, Košarkaškom klubu „Budućnost BN“ iz Bijeljine - za ostvarene izuzetne sportske rezultate, razvoj i afirmaciju sporta na teritoriji Grada Bijeljina, Cvijetinu Paviću iz Bijeljine za lični uspješan rad i postignut vrhunski rezultat u futsalu i promociju sporta lokalne zajednice i Dejanu Kokorušu iz Bijeljine - za dugogodišnji košarkaški rad i doprinos razvoju i promociji sporta na teritoriji Grada Bijeljina.
 
 
Semberija info