ODRŽAN KOMEMORATIVNI SKUP U ZNAK SJEĆANjA NA STRADANjE 22 ČLANA PORODICA SARAJLIĆ, SEJMENOVIĆ I MALAGIĆ :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN KOMEMORATIVNI SKUP U ZNAK SJEĆANjA NA STRADANjE 22 ČLANA PORODICA SARAJLIĆ, SEJMENOVIĆ I MALAGIĆ


Foto: Semberija info
U Bijeljini je danas održan komemorativni skup u znak sjećanja na stradanje 22 člana porodica Sarajlić, Sejmenović i Malagić. Porodice nastradalih su ovaj skup obilježile u saradnji sa BZK „Preporod“ Bijeljina i Dječijom ambasadom Međaši.



Amir Hadžiselihović, brat od tragično nastradale Amire Sarajlić, rekao je da je 30 godina mnogo, a da se ništa još uvijek nije saznalo.



-Vlasti nikada ništa nisu preduzele. Mi smo uspjeli, da ih pronađemo u Mitrovici, tamo je izvršena eshumacija, tamo smo ih i identifikovali, a nakon toga i sahraniti. Tužilaštvo nikada ništa nije uradilo, do zadnjih pet godina. Moram napomenuti, da smo dobili divne ljude, istražitelje  koji su zadnje četiri godine bili uporni i istraživali. Prije mjesec i po dana podignuta je optužnica, pročitana i proces kreće. Nadamo se da se u tom mračnom i 30 godina dugom tunelu konačno pojavilo svjetlo, da odgovori mojoj majci na sva njena pitanja. Nikada nikome ovo ne bih poželio, pravda treba da pobijedi“, istakao je Hadžiselihović.



Nakon skupa, prisutni će otići u Balatun, na obalu rijeke Drine i bacanjem 22 ruže u rijeku, simbolično obilježiti stradanje 22 člana ovih porodica.

(Semberija info)