AGRARNI FOND: POTPISAN OKVIRNI SPORAZUM ZA RURALNI RAZVOJ SEMBERIJE :: Semberija INFO ::

 

AGRARNI FOND: POTPISAN OKVIRNI SPORAZUM ZA RURALNI RAZVOJ SEMBERIJE


Direktor Agrarnog fonda grada Bijeljine Zlatan Lazarević i predstavnici izvođača radova "Bijeljina put" d.o.o., "Zvornik putevi” d.o.o. i "Galax-niskogradnja" d.d. potpisali su danas u Bijeljini Okvirni sporazum za ruralni razvoj Semberije - asfaltiranje kategorisanih  i nekategorisanih puteva.

Lazarević podsjetio je da će Javni poziv za podnošenje zahtjeva savjeta seoskih mjesnih zajednica u vezi sa ulaganjem oko 2,4 miliona maraka u asfaltiranje puteva i 0,6 miliona maraka za postavljanje ulične rasvjete u ruralnom području Semberije biti objavljen na oglasnoj tabli Agrarnog fonda.

„Ovo je početak provođenja dogovora koji smo prethodno, sa predstavnicima svih savjeta seoskih mjesnih zajednica, postigli predsjednik Skupštine Grada Bijeljine Aleksandar Đurđević  i ja kao predsjednik skupštinske Komisije za rad sa mjesnim zajednicama“ rekao je Lazarević.

On se kratko osvrnuo i na „prijetnje“ gradonačelnika Bijeljine da mu ističe vrijeme realizacije utroška ovih sredstava u ukupnom iznosu od 3 miliona maraka, koje je Agrarnom fondu dodijelio Fond solidarnosti Republike Srpske.

Petrović je tada upotrijebio izraz ,,vrijeme ističe tika-taka“ i Lazareviću zaprijetio krivičnim prijavama.

“Što se tiče tika-taka gradonačelnika, njegovih insinuacija i prijetnji, mogu konstatovati da nije tužno -  bilo bi smiješno. Prijetiti u sred predizborne kampanje sa pozicije gradonačelnika nekom ko se bori da pomogne razvoj sela, a taj neko je na listi suprotne strane, poprilično je diletantski,“  naglasio je Lazarević.

On je upitao gradonačelnika Petrovića da li je istina da bespravno obrađuje 20 hektara „državne zemlje“ ne plaćajući Gradu Bijeljina naknadu, i da li mu to, uz niz drugih nepravilnosti u radu, daje za pravo da nekome prijeti?

„Neko, ko izgubi na sudu tužbu za klevetu da je  političkom korupcijom stekao  Audi Q5, ko godinama  uzurpira i obrađuje 200 dunuma  državne zemlje, ko kršeći Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi nelegalno potroši 3.300.000 KM na  nova  zaposlenja u upravi u kojoj je gradonačelnik, ko krši  Zakon o reagovanju i spašavanju u vanrednim situacijama i ugrožava poljoprivredne proizvođače ne proglašavajući sušu, ko je obmanuo poljoprivrednike pozivajući ih da ne prodaju pšenicu pa sad muku muče sa skladištenjem, nema pravo da mi prijeti“ rekao je Lazarević.

Lazarević je naglasio da ga ovakve ili bilo kakve druge prijetnje neće omesti  u namjeri da Agrari fond u skladu sa svojim nadležnostima, da doprinos urbanizaciji sela u Semberiji.

Dok Semberija bude dobijala novih 15-20.000 m asfalta, gradonačelnik će valjda objasniti kako boduje, pa bira koga će zaposliti i šta će asfaltirati!

Danas potpisan Okvirni sporazum za ruralni razvoj Semberije - asfaltiranje kategorisanin i nekategorisanih puteva!

Okvirni sporazum za asfaltiranje, "Agrarni fond Grada Bijeljine" je potpisao sa "Bijeljina put" d.o.o., "Zvornik putevi" d.o.o. i"Galax-niskogradnja" d.d. , a Javni poziv za podnošenje Zahtjeva od strane Savjeta seoskih Mjesnih zajednica biće objavljen na oglasnoj tabli Agrarnog fonda!

Sve u skladu sa dogovorima koje smo Predsjednik Skupštine Grada Bijeljine i moja malenkost obavili sa svim članovima Savjeta seoskih MZ-ica!

Što se tiče tika-taka gradonačelnika, njegovih prljavih insinuacija i morbidnih prijetnji, mogu samo konstatovati da nije tužno bilo bi smiješno!

Prijetiti sa pozicije gradonačelnika nekom ko se bori da pomogne razvoj sela u sred predizborne kampanje, a taj neko je na listi suprotne strane, poprilično je diletantski!
Takođe, uvijek je bilo bitnije ko je rekao nego šta je rekao!
 
Ako neko političkom korupcijom stekne Audi Q5 i tuži za klevetu pa izgubi, godinama obrađuje 200 dunuma državne zemlje na "divlje" i ne plaća Bogu tamjana, kršeći Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi nelegalno potroši 3.300.000 KM na zaposlenja iz ličnog hira, kršeći Zakon o reagovanju i spašavanju u vanrednim situacijama ugrožava poljoprivredne proizvođače direktno na posljedice od suše,  obmane sa svojim satelitima poljoprivredne proizvođače oko cijene pa sad muku muče sa lagerovanom pšenicom... nema pravo da meni prijeti!

Naravno da me te prijetnje neće omesti da uradim ono što sam zamislio i što sam već u više navrata radio za Semberiju!

Dok Semberija bude dobijala novih 15-20.000 m asfalta, gradonačelnik će valjda objasniti kako boduje, pa bira koga će zaposliti i šta će asfaltirati!

Transparentnost se najbolje pokazuje na djelu, a ne na rijaliti priči!