VAŽNA DONACIJA I JOŠ VAŽNIJI DOGOVOR :: Semberija INFO ::

 

VAŽNA DONACIJA I JOŠ VAŽNIJI DOGOVOR


Danas su po ko zna koji put potvrđeni dobri odnosi između JZU Bolnice “Sveti vračevi” i srednje Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini. Direktor bijeljinske Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović danas je posjetio pomenutu srednju školu i uručio donaciju koja se sastojala od dva bolnička kreveta za Kabinet zdravstvene njege.



- Današnja donacija umnogome će olakšati praktičnu nastavu našim učenicima. Želim da naglasim da praktičnu nastavu u školskim kabinetima obavljaju učenici prvog i drugog razreda dok učenici trećeg i četvrtog razreda, na zadovoljstvo i naše škole i bolnice, svoju praksu obavljaju u Bolnici “Sveti vračevi”. Na danas održanom sastanku razgovarao sam sa dr Maksimovićem o modelima buduće saradnje naše dvije zdravstvene institucije”, rekao je Zoran Despotović, direktor Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini. 

Na sastanku dvojice direktora razgovarano je i o načinima otvaranja novih obrazovnih smjerova u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini. Planirano je da se od sljedeće školske godine u ovoj školi otvore odjeljenja za školovanje pedijatrijskih sastara, akušerskih sestara i laborantsko-sanitarnih tehničara.



- Bolnica “Sveti vračevi” danas je obezbijedila dva potpuno nova, savremena bolnička kreveta da učenici ove škole mogu izvoditi praksu. U kontaktima sa direktorom Despotovićem on nam je ukazao da školi nedostaje ovakva oprema  i mi smo se potrudili da riješimo njihov problem. To je manje važan događaj koji se desio danas. Mnogo važniji je naš dogovor koji se odnosi na našu buduću saradnju. Ja sam upoznao direktora da ćemo se u narednom periodu susresti sa deficitom medicinskog kadra u našim bolnicama. Bolnici “Sveti vračevi” već sada nedostaju babice, laboranti i pedijatrijske sestre. Danas smo se dogovorili da zajedno, prema nadležnim institucijama pokrenemo inicijativu da se u ovoj školi otvore odjeljenja na kojima će se obrazovati mladi za nedostajuća usmjerenja”, rekao je dr Zlatko Maksimović, direktor JZU Bolnice “Sveti vračevi” iz Bijeljine. 


Semberija info - I. Gutić