JU VRTIĆ “ČIKA JOVA ZMAJ”: BROJNE AKTIVNOSTI POVODOM EVROPSKE SEDMICE URBANE MOBILNOSTI :: Semberija INFO ::

 

JU VRTIĆ “ČIKA JOVA ZMAJ”: BROJNE AKTIVNOSTI POVODOM EVROPSKE SEDMICE URBANE MOBILNOSTI


Povodom Evropske sedmice urbane mobilnosti, Javna ustanova Vrtić “Čika Jova Zmaj”, kao i prethodnih godina, aktivno učestvuje u obilježavanju, organizovanjem nizom aktivnosti. Jedna od njih, pod nazivom “U "Radosti" se okreće dan mobilne sreće”, okupila je mališane koji su pokazali umijeće voženja trotineta i bicikla.

Vaspitačica i predsjednica Aktiva vaspitača Vrtića “Radost” JU “Čika Jova Zmaj”  Aleksandra Lukić, istakla je da uvijek rado učestvuju u obilježavanju Evropske sedmice urbane mobilnosti.



- Svaki dan je popunjen brojnim aktivnostima koje pripremamo za mališane, a to podrazumijeva razgovor sa njima, upoznavanje sa značenjem i značajem urbane mobilnosti, očuvanje životne sredine, potom slijede i organizovane fizičke aktivnosti. Naši polaznici u svemu učestvuju s pažnjom, a ono što ih svakako najviše raduje su fizičke aktivnosti koje podrazumijevaju vježbe, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru, vožnja trotineta, bicikla, rolera i sl.”, pojasnila je Lukićeva.

Da uživa u fizičkim aktivnostima, potvrdio je i polaznik vrtića Filip Stojanović.

- Volim kad radimo vježbice, a volim i da pokažemo ljudima da ne treba da koristimo prevozna sredstva koja ispuštaju gasove, jer zagađujemo planetu”, rekao je Filip i poručio da treba da koristimo električni auto, trotinet ili bicikl. Njegove drugarice Kristina Borić i Mila Stevanović, takođe vole da voze trotinet i bicikl, ali i da se igraju sa drugarima, spuštaju niz tobogan i da crtaju.


Semberija info - O. Stjepanović