VLADA RS: U REKONSTRUKCIJU ŠKOLE U AMAJLIJAMA ULOŽENO 58.000 KM :: Semberija INFO ::

 

VLADA RS: U REKONSTRUKCIJU ŠKOLE U AMAJLIJAMA ULOŽENO 58.000 KM


Za rekonstrukciju i sanaciju područnog odjeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ u Amajlijama, Vlada Republike Srpske izdvojila je 58.000 KM, a ovo područno odjeljenje, posjetila je pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Republike Srpske Nataša Cvijanović.

-Rekonstrukcija područnog odjeljenja je doprinos unapređenju uslova života i rada u vaspitno- obrazovnoj ustanovi, što je značajno za djecu i nastavnike, jer ukoliko imate kvalitetne uslove za rad i nastavni proces je mnogo kvalitetniji“, izjavila je Cvijanovićeva i podsjetila da su u proteklom periodu obezbijeđena su značajna sredstva za rekonstrukciju i sanaciju školskih objekata i predškolskih ustanova u Srpskoj.

-Među 24 škole koje su uključene u ovaj program vrijedan dva miliona KM je i Područno odjeljenje u Amajlijama“, rekla je Cvijanovićeva. Direktor škole Predrag Račanović se zahvalio Vladi RS i Ministarstvu prosvjete i kulture što je ova škola uvrštena u projekat. On je podsjetio da Područnu školu u Amajlijama pohađa 60 učenika i pojasnio da su sa doznačenim sredstvima izvršili sanaciju objekta, zamijenili vanjsku i unutrašnju stolariju, urađena je toplotna izolacija objekta, zamijenjen crijep na krovu i sanirani zidovi u svim učionicama.

Semberija info