OBILjEŽEN SVJETSKI DAN FIZIKALNE TERAPIJE :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽEN SVJETSKI DAN FIZIKALNE TERAPIJE


Centar za fizikalnu rehabilitaciju u zajednici Doma zdravlja Bijeljina zajedno sa Udruženjem fizioterapeuta Republike Srpske danas su u Gradskom parku obilježili 8. septembar - Svjetski dan fizikalne terapije. Okupljenim građanima je putem neposredne komunikacije sa bijeljinskim fizioterapeutima, demonstracije različitih vježbi i šetnjom kroz park ukazano na važnost fizičke aktivnosti, naročito u najmlađem dobu.

-Danas smo održali javni čas gdje su naše kolege, fizioterapeuti demonstrirali i predstavili sve ono što se radi u našoj službi u Domu zdravlja. Nastojimo skrenuti pažnju javnosti koliko je zapravo važna fizioterapija i jednom šetnjom kroz park na simboličan način želimo pokazati koliko je bitna fizička aktivnost u prevenciji svih masovnih nezaraznih bolesti“, rekla je Tatjana Perić, glavna sestra u Domu zdravlja Bijeljina.

Direktor JZU Dom zdravlja Bijeljina, dr Danijela Đukin izrazila je zadovoljstvo načinom na koji funkcioniše Centar za fizikalnu rehabilitaciju u zajednici i odnosom zaposlenih prema profesionalnim obavezama i pacijentima, istakavši kako se čini da 12 zaposlenih u ovoj organizacionoj jedinici Doma zdravlja radi posao kao da ih je 112.



-U Centru za fizikalnu rahabilitaciju našeg Doma zdravlja radi 12 fizioterapeuta, svaki dan, od sedam do 20 časova. Stojimo na usluzi svim kategorijama stanovništva. Pomažemo bebama, djeci, posebno djeci školskog uzrasta, odraslima i naravno našim najstarijima. Uvijek promovišemo pokret i kretanje kao uslov zdravlja naših pacijenata ali i svih građana“, izjavio je Željko Kurtuma, glavni fizioterapeut u Centru za fizikalnu rahabilitaciju Doma zdravlja u Bijeljini i potpredsjednik Udruženja fizioterapeuta Republike Srpske. On je posebno naglasio činjenicu da u posljednje vrijeme u Centar za fizikalnu rehabilitaciju u zajednici dolazi mnogo djece školskog uzrasta. Većina njihovih problema je nastala zbog jako male fizičke aktivnosti koja je rezultat modernog, pasivnog načina života uz elektronske uređaje.

Semberija info