SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: SUTRA SASTANAK PRIVREDNIKA I PREDSTAVNIŠTVA RS U AUSTRIJI :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: SUTRA SASTANAK PRIVREDNIKA I PREDSTAVNIŠTVA RS U AUSTRIJI


Na inicijativu Skupštine grada, Predstavništvo Republike Srpske u Austriji će sutra, 9. septembra, održati sastanak sa zainteresovanim privrednicima, a sastanak će se održati u skupštinskoj sali Centra za kulturu od 11, 30 časova.

Sastanak, odnosno treninig, kako je navedeno u dopisu, namijenjen je prvenstveno vlasnicima malih i srednjih proizvodnih preduzeća, visokom i srednjem menadžmentu i preduzetnicima u organizacijama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovne saradnje sa firmama iz Austrije.

Sa zainteresovanim predstavnicima kompanija razgovaraće šef  Predstavništva Republike Srpske u Austriji, mr Mladen Filipović, a zainteresovani učesnici imaće priliku da u direktnoj komunikaciji traže odgovore na potencijalna pitanja i nedoumice u vezi sa načinom poslovanja u Austriji.


Teme koje će biti obrađene tokom treninga su: Analiza stanja u preduzeću i spremnost na izvoz u EU i Austriju, Strategije za planiranje i realizaciju izvoza, Stanje nakon izbijanja pandemije COVID19 i uslovi poslovnja, Tržišna analiza o austrijskim privrednim sektorima i Postojeći resursi za izvoz i aktivnosti koje provodi Predstavništvo u Austriji.