Porodica Simić iz Velike Obarske bogatija za jedanaesto dijete :: Semberija INFO ::

 

Porodica Simić iz Velike Obarske bogatija za jedanaesto dijete


Bijeljinska bolnica i prof. dr Zlatko Maksimović pomažu trinaestočlanoj porodici Simić

Dragana Simić iz Velike Obarske rodila je 11. dijete u bijeljinskoj Bolnici “Sveti Vračevi”, a ova zdravstvena ustanova uz prigodne poklone zaposliće njenog sina Luku u ovu zdravstvenu ustanovu što će im biti velika pomoć jer niko u porodici nema stalno zaposlenje u javnoj ustanovi.

 Osim toga, direktor JZU “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović poklonio je od sebe porodici Simić hiljadu konvertibilnih maraka, uz želju da ih porodično prate sreća i dobro zdravlje.

 

“U ovoj 13-članoj porodici niko nema stalno zaposlenje u javnoj ustanovi. Sin Luka je prije dva mjeseca napunio 18 godina i radi kao sezonski radnik u građevinskom sektoru. Danas smo se dogovorili da ga zaposlimo u Tehničku službu naše bolnice na radno mjesto adekvatno njegovoj stručnoj spremi”, rekao je prof.dr Maksimović.

Prema njegovim riječima, u vezi sa Lukinim zaposlenjem obavio je razgovor sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dr Alenom Šeranićem, a saglasnost za zaposlenje očekuje se u toku dana.

 

“Ovim gestom, svi mi iz Bolnice skrećemo pažnju na višečlane porodice i želimo da podstaknemo lokalnu, ali i širu društvenu zajednicu, da više brinu o ovakvim porodicama”, naglasio je prof. dr Zlatko Maksimović.

Ističući da nema većeg bogatsva od djece, prof. dr Maksimović izjavio je da svi moraju pomagati višečlanim porodicama, uz čestitke porodici Simić na novorođenoj bebi.

“Koliko bijeljinska bolnica vodi računa o pronalitetnoj politici dokazuje i pandemija Kovid 19. Mi u našim kovid bolnicama imamo dvije kovid operacione sale, gdje je u ovoj godini rođeno 14 beba. Mi pokrivamo 12 opština koje gravitiraju ka nama”, dodao je direktor bijeljinske Bolnice.

Luka Simić zahvalio se u ime svoje porodice na pomoći bijeljinskoj bolnici i prof. dr Zlatku Maksimoviću, ističući da će zaposlenje u bijeljinskoj bolnici značiti ne samo njemu nego svim ukućanima.

 

Semberija info - Tekst i foto: Z. Kusmuk