USVOJENI IZVJEŠTAJI TOPLANE I KOMUNALCA :: Semberija INFO ::

 

USVOJENI IZVJEŠTAJI TOPLANE I KOMUNALCA


Odbornici Skupštine, nakon kraće rasprave, usvojili su izvještaj o radu Gradske toplane, a  direktor preduzeća Rade Hadži-Stević,izjavio je da su proteklih godinu dana, podnijeli  preko 100 tužbi za naplatu dugovanja. Potraživanja Toplane su iznosila oko 315.000 KM, a nakon završenih sudskih postupaka iznos je smanjen na 115.000KM.

- Gradska toplana započela je nabavku energenata za predstojeću zimsku sezonu, a u narednom periodu izvršićemo rekonstrukciju mreže u Ulici Profesora Bakajlića, Majora Gavrilovića, 1.maja i Dušana Baranjina, koje se smatraju najkritičnijim tačkama”, rekao je Hadži Stević.



Odbornici SNSD Miroslav Milovanović i Zlatan Lazarević, izrazili su nezadovoljstvo izvještajem o radu i planom revitalizacije preduzeća, a u diskusijima su istakli da su rashodi preduzeća veći od prihoda, te da su očekivali da se vidi ko i šta pomaže u funcionisanju toplane”.



Odbornik DEMOS-a Zoran Pribišić je takođe izrazio nezadovoljstvo izvještajem, jer smatra da, kako je istakao, “gubitak prikazan u izvještaju nije realan, odnosno da je umanjen za donaciju Gradske uprave”. Govoreći o planu sistemskih mjera, on je izjavio da “nigdje nema finansijskog plana”.



- Vi morate da razumijete da vi morate da ostvarite prihod, da biste mogli investirati, ne možete živjeti od donacija gradske uprave“, rekao je Pribišić. Na sjednici je usvojen i izvještaj preduzeća Komunalac, a direktor Miroslav Kulić je izražavajući zahvalnost odbornicima, rekao da očekuje da će ovo gradsko komunalno preduzeće nastaviti sa još kvalitetnijim pružanjem usluga građanima.


Semberija info