GO SNSD BIJELjINA: NA PETROVIĆU JE DA PROGLASI VANREDNO STANjE U SEMBERIJI ZBOG SUŠE :: Semberija INFO ::

 

GO SNSD BIJELjINA: NA PETROVIĆU JE DA PROGLASI VANREDNO STANjE U SEMBERIJI ZBOG SUŠE


Gradonačelnik Ljubiša Petrović ulazi u zonu krivične odgovornosti ako ne proglasi vanredno stanje u Semberiji zbog suša koje su izazvale ogromne štete na usjevima u Semberiji, a SNSD će odlučno spriječiti svaki pokušaj manipulacije poljoprivrednicima”, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su govorili predsjednik GO SNSD Vladimir Lazić, poslanik u NSRS Dragan Knežević i Zlatan Lazarević,   direktor Agrarnog fonda i odbornik u lokalnom parlamentu.

-Gradonačelnik Petrović, danima obmanjuje javnost Semberije po ovom pitanju, a jedini može zakonski proglasiti vanredno stanje zbog suše, a samim tim i obezbijediti sredstva za pomoć poljoprivrednicima. Zakon je jasno propisao obaveze lokalne zajednice u ovakvim situacijama. Odluku o proglašenju vanrednog stanja može donijeti štab na čijem je čelu Ljubiša Petrović”, rekao je Zlatan Lazarević, direktor Agrarnog fonda Bijeljine i odbornik u Skupštini grada Bijeljina.  On je pojasnio da, “ukoliko proglasi vanredno stanje, lokalna zajednica za ovaj problem mora obezbijediti sredstva, a tek tada može tražiti pomoć Vlade RS”.

-Upravo tu je njegova krivična odgovornost”, naglasio je Lazarević. Predsjednik GO SNSD Vladimir Lazić je istakao da SNSD čini sve napore da se obezbijede bolji uslovi za život i rad na selu, te ostanak mladih u seoskim područjima.



-Reagovaćemo na svaki pokušaj da se napravi bilo kakav razdor među poljoprivrednicima, jer mi smo rame uz rame za stabilnu Semberiju i Republiku Srpsku”, rekao je Lazić i dodao da smatra da je Petrović ucijenjen i da nije ništa uradio u segmentu razvoja Semberije.

-Niti hoće niti zna, a to mu je donijelo neslavnu titulu u narodu, najgoreg prvog čovjeka Grada Bijeljina”, rekao je Lazić. Poslanik NSRS Dragan Knežević je naglasio da Ministarstvo poljoprivrede i Vlada RS značajno ulažu u poljoprivredu i da u 2022. godini ukupno za poljoprivrednu proizvodnju utrošeno više od 100 miliona KM.

-Demantujem tvrdnje da resorno ministarstvo ne misli o poljoprivrednim proizvođačima. A posebno o poljoprivrednicima u Semberiji. U protekle četiri godine uloženo je samo u poljoprivredu u Semberiji više od 115 miliona KM”, rekao je Knežević i dodao da je opredijeljenje Vlade RS i ministarstva poljoprivrede da nastavi sa ulaganjem u poljoprivredu ovog kraja, jer je Semberija okosnica poljoprivredne proizvodnje.

Semberija info