GRADONAČELNIK PETROVIĆ: ZAVRŠENA REVIZIJA U BANjI DVOROVI :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: ZAVRŠENA REVIZIJA U BANjI DVOROVI


Revizija poslovanja JU “Banje Dvorovi”  pokazala je  određene  nezakonite radnje,  među kojima je i  izdavanje  u zakup objekata Banje, rekao je na  vanrednoj konferenciji za medije gradonačelnik Ljubiša Petrović  i  najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv  odgovornih službenih lica ove ustanove. Petrović je istakao da je revizija utvrdila i da su u vršene pozajmice određenim preduzećima, a da Grad vraća rate kredita.

-Pored ovog, prekršen je i Zakon o radu, gdje je revizija utvrdila da npr. jedan radnik ima preko 500 sati na mjesečnom nivou”, rekao je Petrović I dodao da je revizija konstatovala da  su objekti izdavani bez licitacije i po znatno nižim cijenama, te da je prekršen I zakon o Javnim nabavkama.

-Podnosimo krivičnu prijavu protiv službenih i odgovornih lica u Banji, a kad počnu  istražne radnje počnu, mi ćemo krenuti u raspisivanje referenduma gdje ćemo pred mještane Dvorova izaći sa prijedlozima rješenja. Banja Dvorovi, koja zaslužuje da bude Terme Dvorovi”, rekao je Petrović.

Semberija info