JU NARODNA BIBLIOTEKA „FILIP VIŠNjIĆ“ BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

JU NARODNA BIBLIOTEKA „FILIP VIŠNjIĆ“ BIJELjINA


Gradska Uprava poklonila 283 knjige biblioteci
 
U okviru Pantelinskih dana, Gradska uprava kao i prethodnih godina i ove godine poklonila je knjige Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ Bijeljina. Gradonačelnik Bijeljine  Ljubiša Petrović ove godine uručio je 283 knjige, u vrijednosti do  4.000 konvertibilnih maraka.


Željana Arsenović, direktor Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina, ovom prilikom se zahvalila Gradskoj upravi i gradonačelniku Petroviću.

-Dobili smo 283 knjige, što je izuzetno značajno za nas, jer imamo više od 10.000 korisnika i svaki dan ih je sve više. Literatura nam je zaista neophodna. Na izboru naslova knjiga radile su naše koleginice bibliotekari i one su izdvojile koji su nama naslovni potrebni i oni su stigli u našu biblioteku. Od literature, koja je kupljena, najviše je beletristike i knjiga za Dječije odjeljenje“, rekla je Arsenovićeva i dodala da i oni sami kupuju knjige, te da sada treba da obnove fond lektira za srednju i osnovnu školu.


Gradonačelnik Bijeljine ovom prilikom čestitao je rukovodstvu i svim zaposlenim u Narodnoj biblioteci na postignutim rezultatima i na osvojenom priznanju za najbolju biblioteku u cijeloj RS.

-Veoma je značajno da spominjemo i vrednujemo te rezultate.  Današnja posjeta biblioteci ima jako lijepu konotaciju, nastavljamo tradiciju doniranjem 283 knjige za djecu i odrasle i na ovaj način dajemo doprinos. Takođe, sa rukovodstvom biblioteke smo se dogovarili u prethodnom periodu o poboljšanju uslova za čitaoce i zajedničkim snagama smo pronašli rješenje koje se tiče klimatizacije“, rekao je gradonačelnik  Petrović i dodao da je veoma bitno da se od malih nogu, pored osnovih nastavnih sadržaja, djeca i omladina nauče koliko je važno čitati i da je čitanje veoma važno za širinu rječnika i da se time oplemenjuju misli, ali i djela.