PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE BRATSKIH GRADOVA UOČI SLAVE GRADA :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE BRATSKIH GRADOVA UOČI SLAVE GRADA


Foto
Povodom sutrašnje slave grada, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović upriličio je večeras  prijem za predstavnike bratskih gradova i brojne druge zvanice.

Prijemu je prisustvovalo više od 30 delegacija iz zemlje i regiona, a između ostalih prisutni su bili zamjenik ambasadora Francuske u BiH, generalni konzul Republike Srbije, te predstavnici jedanaest bratskih gradova.



Gradonačelnik Bijeljne Ljubiša Petrović, zahvalio se brojnim gostima koji su došli da uveličaju slavu i izrazio zadovoljstvo što je večeras imao priliku da ih ugosti.

-Sa nama su večeras preko 30 delegacija koje tradicionalno dolaze u naš grad povodom slave Svetog Pantelejmona, iz bratske Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i mnogih drugih lokalnih zajednica i gradova naše Republike Srpske. Posebna je bila čast večeras ugostiti predstavnike diplomatsko-konzularnih predstavništava u Republici Srpskoj i BiH. Posebnu zahvalnost upućujem i našem kumu iz bratske opštine Peć, koji je prešao veliki put kako bi nam ukazao čast da sutra kumuje na slavi.



Petrović je svim sugrađanima poželio da slavu proslave u  dobrom zdravlju i prazničnom raspoloženju, i da Sveti Pantelejmon bdi nad nama i da nas vodi putem mira, slobode i svega onog što čini naše društvo ljepšim i humanijim.

Predsjednik opštine Peć sa sjedištem u Goraždevcu, Miloš Dimitrijević, a koji će biti kum sutrašnje slave, rekao je da mu kumstvo predstavlja veliku čast.



-I dalje se nalazimo na istom, dobrom zajedničkom putu, na kom nas vežu ista crkva, isti običaji i činjenica da smo svoji na svom.Velika mi je čast i zadovoljstvo da budem kum na slavi Svetog Pantelejmona i svim građanima Bijeljine donosim mnogo pozdrava i zahvalnosti iz Goraždevca, a posebno od porodica čija su djeca bili gosti u Bijeljini”, rekao je Dimitrijević.



Povodom zaštitnika grada Svetog Pantelejmona, u Bijeljinu su pristigle i brojne čestitke prijateljskih i bratskih opština, te zvaničnika RS i BiH. 

(Semberija info)