Mladen Savić, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu u Gradskoj upravi Bijeljina: Šteta od olujnog nevremena veća od pet miliona KM :: Semberija INFO ::

 

Mladen Savić, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu u Gradskoj upravi Bijeljina: Šteta od olujnog nevremena veća od pet miliona KM


Minimalna šteta od olujnog nevremena  iznosi oko pet miliona maraka. Ona može biti samo veća od te sume. Štetu je pretrpjelo povrće, kukuruz pored Save i Drine, na području Amajlija, Brodca i Crnjelova. Zabilježena je šteta i u voćarstvu, kaže načelnik odjeljenja za poljoprivredu Gradske uprave Bijeljina Mladen Savić, komentarišući posljedice nedavnog olujnog nevremena koje je zahvatilo područje Bijeljine i Semberije.



“Odjeljenje za poljoprivredu Gradske uprave Bijeljina već je formiralo komisiju za procjenu štete izazvane elementarnim nepogodama. Ranije je to bila komisija od tri člana, a sada smo formirali petočlanu komisiju, imajući u vidu obimnost posla. Od resornog ministarstva dobili smo instrukciju da se popišu sva poljoprivredna gazdinstva koja su pretrpjela štetu. Uništeno je oko 30 odsto plastenika, a pod plastenicima u Semberiji imamo oko 350 hektara. Teško je dati precizan iznos štete u ovom trenutku, ali je evidentno da je riječ o ogromnoj šteti na usjevima, povrću i voću“, kaže Mladen Savić, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu u Gradskoj upravi Bijeljina.

Semberija INFO/Lj. Ljubojević