DODIK, MITROVIĆ I ĆORIĆ POSJETILI LOKALITET GDJE SE IZVODE PRIPREMNI RADOVI ZA AUTO-PUT BIJELjINA – RAČA :: Semberija INFO ::

 

DODIK, MITROVIĆ I ĆORIĆ POSJETILI LOKALITET GDJE SE IZVODE PRIPREMNI RADOVI ZA AUTO-PUT BIJELjINA – RAČA


Foto
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas lokaciju gdje se izvode pripremni radovi na izgradnji dionice auto-puta Bijeljina-Rača, ističući da je u pitanju veoma bitan infrastrukturni projekat za Republiku Srpsku i Srbiju.
 
„Meni i RS danas je primarna saobraćajnica Banja Luka – Bijeljina – Beograd. Prije nekoliko dana, data je saglasnost za pripremne radove.
 
Vjerujem da će ovi radovi moći zvanično da se otvore za mjesec dana“, istakao je Dodik tokom obilaska radova na izgradnji auto-puta, kod semberskog sela Obarska, gdje su danas bili i ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Ćorić te ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović.


 
Dodik je naglasio da se u ovaj bitan zajednički projekat RS i Srbije, da se ulažu sredstva Vlade RS, dok će Srbija ubrzo uložiti prvih deset miliona eura za ove namjene.
 
„Meni i RS danas je primarna saobraćajnica Banja Luka – Bijeljina – Beograd. Prije nekoliko dana, data je saglasnost za pripremne radove. Vjerujem da će ovi radovi moći zvanično da se otvore za mjesec dana“, istakao je Dodik.   
 
Prema njegovim riječima, očekuje se da će uskoro, u narednih mjesec dana, doći do dogovora sa turskim partnerom da dođe do radova na putu od Bijeljine do Brčkog kako bi se riješio problem trase kroz Brčko distrikt.
 

„RS trenutno ima značajne infrastrukturne projekte, ulaže ogromna sredstva u razvoj Srpske. RS ima stabilne institucije i dobro stoji. Imamo probleme sa ekonomijom, ali to vidimo i na globalnom nivou, ali ti problemi se rješavaju upravo na ovakav način, otvaranjem novih radova, koje će okupiti ne samo velike kompanije nego i lokalne“, naglasio je Dodik.

Nedeljko Ćorić i Vojin Mitrović izrazili su zadovoljstvo zbog početka pripremnih radova za auto-put, jer je to, kako su rekli, od ogromnog značaja za RS, a naročito za građane Semberije i Bijeljine.
 
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u okviru posjete Bijeljini,  posjetiće i Mjesnu zajednicu Donje Crnjelovo, a povodom proslave 65 godina od osnivanja FK „Zadrugar“ u okviru koje će biti odigrana utakmica FK „Zadrugar“ Donje Crnjelovo – FK „Partizan“ iz Donje Trnove.  
 
(Semberija info)