U JANjI SUTRA “MULTIETNIČKI BAZAR ŽENSKIH VJEŠTINA I TRADICIJE” :: Semberija INFO ::

 

U JANjI SUTRA “MULTIETNIČKI BAZAR ŽENSKIH VJEŠTINA I TRADICIJE”


U organizaciji Fondacije “Lara”, a u saradnji sa Udruženjem žena Janja, u subotu 6. avgusta u Janji će se održati “Multietnički bazar ženskih vještina i tradicije”. Svečano otvaranje  na platou Eko kampa “Kod Leske”, planirano je za 11:00 časova, a Bazar će otvoriti gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Bazar se održava u okviru projekta „Ženski međureligijski karavan“, koji  ima za cilj da doprinese unapređenju međureligijskog dijaloga u Gradu Bijeljini kroz povezivanje i osnaživanje aktivistkinja različitih etničkih grupa u Bijeljini i Janji, za razumijevanje različitih kulturnih i vjerskih koncepata.

Planirane aktivnosti će okupiti žene različitih vjera i porijekla, uključujući žene pravoslavne i islamske vjeroispovijesti kao i romsku populaciju, iz gradskih i ruralnih sredina, koje će učiti o običajima, vjeri i životu njihovih susjeda različitih vjera.

Fondacija “Lara” projektne aktivnosti realizuje u saradnji sa Udruženjem žena Janja, Udruženjem građana “Otaharin” iz Bijeljine i Udruženjem Romkinja Bijeljina, a uz podršku NDI(National Democratic Institute for International Affairs).