MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE 18. AVGUSTA :: Semberija INFO ::

 

MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE 18. AVGUSTA


Sjednica Skupštine biće održana 18. avgusta, dogovoreno je na međustranačkom sastanku. Kako je predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević rekao, „na zahtjev gradonačelnika Ljubiše Petrovića da se održi 15. redovna sjednica Skupštine Grada, kako bi se razmatralo stanje u poljoprivredi, rukovodstvo Skupštine, predstavnici parlamentarnih stranaka i Kabineta gradonačelnika, na međustranačkom sastanku, dogovorili su da se sjednica održi 18. avgusta“.


-Termin održavanja sjednice je dogovoren, ali materijal od predlagača, u ovom slučaju gradonačelnika i obrađivača nije stigao, iako su rokovi prošli. Dopis od gradonačelnika za održavanje sjednice upućen je 20. jula, a do danas, 4. avgusta, Informacija o stanju u poljoprivredi nije stigla, kao što nije stigao ni bilo koji drugi materijal za održavanje sjednice. Podnosilac zahtjeva, u ovom slučaju gradonačelnik, nije ispoštovao svoj zahtjev, ali zbog važnosti teme, odlučili smo da se sjednica održi 18. avgusta u nadi da će očekivani materijali, među kojima je i Nacrt rebalansa budžeta, biti dostavljeni“, rekao je Đurđević i dodao da je Nacrt rebalansa budžeta upućen Ministarstvu finansija i da se čeka saglasnost, što, kako je rekao,  očekuje da će se riješiti u kratkom roku. Šef  Kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović je rekao da će skupštinski materijali biti dostavljeni sutra i da će se Skupština održati u dogovorenom terminu.

-Očekujem da će od Ministarstva finansija stići saglasnost na Nacrt rebalansa budžeta, kako bi se i ta važna tema našla našla pred odbornicima“, rekao je Arsenović.