SLAVA HRAMA SVETOG PROROKA ILIJE U TRNjACIMA :: Semberija INFO ::

 

SLAVA HRAMA SVETOG PROROKA ILIJE U TRNjACIMAUz prisustvo velikog broja vjernika, danas je svečano proslavljena slava  hrama Svetog proroka Ilije u Trnjacima.
Slava je obilježena Svetom liturgijom, izborom kuma, litijom i ophodom oko hrama, te lomjenjem slavskog kolača.
Paroh parohije Međašansko-trnjačanske Mladen Pantić, pozdravio je brojne vjernike i poželio da Sveti prorok Ilija bude na blagoslov parohiji.


 
- Sastali smo se danas da zablagodarimo prije svega svemogućem Gospodu Bogu koji nas je u slavu i čast Svetog proroka Ilije sabrao danas da se najprije duhovno okrijepimo u našem svetom hramu molitvom , Svetom liturgijom i pričešćem, a potom da sa našim ovogodišnjim kumovima proslavimo. Čestitao bih svim svojim parohijanima krsnu slavu Svetog proroka Iliju, koji nas štiti i da im poželim od Boga zdravlje, sreću mir i napredak”, poručio je paroh Pantić.


 
 Kum slave Boban Jovičević, zahvalio se na ukazanoj časti i čestitao svim parohijanima.
 
- Velika mi je čast i zadovoljstvo da danas kumujem u selu gdje sam rođen, u Hramu gdje sam vjenčan  i gdje su mi djeca krštena, a posebno je zadovoljstvo u ovim teškim vremenima slaviti ovog velikog Svetitelja, kao i naravno sve druge Svetitelje. Nezahvalna su vremena, naš narod zaista teško živi i moramo naći duhovni mir u molitvama, u Bogu  i vjeri. Svim parohijanima želim sretan praznik i da ga proslave u sreći, miru, zdravlju i veselju”, istakao je Jovičević.


Semberija info - S. Nikolić