GIMNAZIJALCI BIJELjINSKE GIMNAZIJE PROSLAVILI JUBILEJ 26 GODINA OD ZAVRŠETKA ŠKOLE :: Semberija INFO ::

 

GIMNAZIJALCI BIJELjINSKE GIMNAZIJE PROSLAVILI JUBILEJ 26 GODINA OD ZAVRŠETKA ŠKOLE


Učenici bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić” večeras obilježavaju jubilej 26 godina od završetka ove i dan danas najbolje srednje škole u Bijeljini.

Ovo je peto okupljanje od 96. godine, kada su završili školovanje i upisali fakultete koje je većina i završila.
Školu su upisali ratne 1992. godine i jedna su od generacija koje su te godine okupile i školarce iz Semberije, ali i brojne školarce izbjeglice koje su se doselile u Bijeljinu. Ipak , to se nikada nije osjetilo i domaći su prihvatili i one koje je ratni vihor doveo u Bijeljinu koja i dan danas privlači mnoge da ovde dođu i započnu novi život.



Danas su nekadašnji gimnazijalci uspješni u svojim poslovima, od doktora, profesora, direktora, farmaceuta, tehnologa, novinara, ekonomista...

“Ovo je divno druženje i okupljanje peto po redu. Trenutno živim u Švajcarskoj i došla sam baš zbog proslave mature. Lijepo je vidjeti sva ta poznata lica i da se prisjetimo lijepih dana, naših dogodovština.. “, rekla je Tijana Božić.

Organizator okupljanja je dr Dragana Nešković, zaposlena u bijeljinskoj bolnici.



“Napravili smo viber grupu i tako odredili datum okupljanja. Došli su oni koji su mogli, ali je zbog sezone godišnjih bilo nemoguće da se svi okupe. Drago mi je da smo uspjeli da se okupimo i šaljemo pozdrave svima koji iz objektivnih razloga nisu mogli doći”, kaže za “Semberija info” Dragana Nešković.

Dragana Laćarac Đokić kaže da joj drago zbog ovakvih okupljanja.

“Ja sam prisustvovala svakom okupljanju i radovaću se svakom sledećem. Zbog svakodnevnih obaveza nemamo priliku da se viđamo češće. Ali mi je drago što se svaki put sjetimo raznih dogodovština iz školskih klupa i prelijepih trenutaka”, ističe Dragana.



“Pozivam generaciju da od sada više ne čekamo okrugle godišnjice, nego da proslavljamo svake godine”, rekla je Zorica Ivanović.

Semberija info