PANTELINSKI DANI: MEĐUNARODNI TURNIR U PRECIZNOM STRELjAŠTVU 7. AVGUSTA :: Semberija INFO ::

 

PANTELINSKI DANI: MEĐUNARODNI TURNIR U PRECIZNOM STRELjAŠTVU 7. AVGUSTA


U sklopu obilježavanja Pantelinskih dana, drugu godinu zaredom, održaće se Turnir u preciznom streljaštvu,koji će ove godine imati  međunarodni karakter.

-Gađanje će se vršiti našim klubskim pištoljima RS 9, tako da će svi učesnici biti u istoj poziciji što se tiče oružja. Gađa se na 15 metara u standardnu metu R50. Prošlogodišnji turnir je ocijenjen kao odličan događaj, pa smo ove godine na osnovu toga uspjeli da obezbijedimo da nam pištolj RS 9-  Vampir bude glavna nagrada. Kao ekskluzivnu informaciju mogu da navedem da će to biti novi model našeg pištolja koji još uvijek nema u zvaničnoj prodaji”, rekao je  Predrag Rakić, predsjednik i jedan od instruktora i trebera u Streljačkom klubu “TRB” u Bijeljini. On je dodao das u obezbijeđene vrijedne novčane nagrade za 2. i 3. mjesto u muškoj konkurenciji, odnosno nagrade u vrijednosti od 300 i 100 KM. Nagrade u ženskoj konkurenciji je 500KM za prvo, 300 KM za drugo i 100KM za treće mjesto, a  obezbijedili su  i pehare, diplome i poklone sponzora. U toku priprema za turnir, streljana je dodatno uređena  i  obezbijeđeno sve ono što je neophodno za održavanje takvog jednog događaja.

-Dolazak su nam potvrdili članovi reprezentacije Srbije u disciplini pištolj. Očekujemo potvrde od streljačkog saveza Makedonije, Crne Gore i Hrvatske. Svi su izrazili volju i želju za dolazak, međutim, mali problem nam predstavlja  to što je ovo vrijeme godišnjih odmora. Već imamo prijavljeno oko 30 takmičara, a očekujemo da bude između 60 i 70 takmičara u obje konkurencije, što je i maksimum koji možemo da ispoštujemo za jedan dan”,  pojasnio je Rakić I dodao da se svi zainteresovani za učešće na turniru, mogu prijaviti putem telefona, instagram i fejsbuk stranice kluba.

-Za učešće na turniru se mogu prijaviti svi zainteresovani u obje konkurencije, bilo da su amateri koji se nikad nisu susretali sa oružjem, a isto tako i oni koji znaju da rukuju oružjem. Obezbijedili smo dovoljan broj instruktora koji će biti uz sve koji nisu sigurni u rukovanje oružjem, pomoći im i omogućiti da učestvuju. Pozvani su i gosti iz Grada Bijeljine, iz firmi prijatelja naših sponzora. Na turniru će biti prisutan i predsjednik našeg Streljačkog saveza RS, kao i predsjednik Streljačkog saveza Srbije s kojima imamo odličnu saradnju. Planiramo napraviti vrhunski sportski događaj, nesvakidašnji da Bijeljinu”, zaključio je Rakić. Broj telefona za prijavu za turnir je: 065/981-331, kao i fejsbuk i instagram stranica “streljackiklubtrb”.