Maline se ove godine kupuju „na kašičicu“ :: Semberija INFO ::

 

Maline se ove godine kupuju „na kašičicu“


Sudeći prema pijačnim cijenama, malina je ove godine u potpunosti opravdala epitet "crveno zlato".
Svake godine mislimo da je cijena ovog voća dostigla vrhunac, međutim mnogi kupci su šokirani ovogodišnjom cijenom maline koja na bijeljinskoj pijaci, iznosi vrtoglavih 16 konvertibilnih maraka po kilogramu.



Nije onda ni čudo što se maline na pijačnim tezgama prodaju u malim plastičnim kutijama,"na kašičicu", a razlog je jasan – nemaština  i to što malo ko može da izdvoji astronomsku  sumu za čitav kilogram ovog " crvenog zlata ".
Kako su nam priznali pijačni prodavci, ovo popularno voće prodaju na ovaj način, u malim pakovanjima i ne ističu cjenu  po kilogramu, jer kako kažu, nije  im prijatno da kupcima kažu kolika je cijena.



Milica Jovanović, kaže da sa svojom penzijom u iznosu od 400 konvertibilnih maraka, ne može priuštiti kupovinu  ne samo malina, nego i većinu drugog voća.
- Nije normalno da maline budu osam puta skuplje od banana, cijene su postale tako nenormalno visoke, da ja sa svojom penzijom mogu samo sanjati o kupovini mnogo toga. Ranije sam kupovala razno voće, pravila djemove a sada mi je jeftinije  kupiti po koju teglicu gotovog djema i to je to. Ovo je više postalo neizdrživo i ne znam samo do kada će cijene i dalje rasti”, pita se naša sugrađanka.


Semberija info - S. Nikolić