NEDJELjA REZERVISANA ZA SAVSKU REGATU :: Semberija INFO ::

 

NEDJELjA REZERVISANA ZA SAVSKU REGATU


Foto
Posljednji dan jula rezervisan je za tradicionalnu turističku, 14. po redu Savsku regatu. Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti u prostorijama Turističke organizacije Grada Bijeljina kao i na dan održavanja regate, na polaznoj poziciji u rejonu skelskog prelaza Subotište u Donjem Crnjelovu.



-Zbog jako bogatog programa ovogodišnjih Pantelinskih dana donijeli smo odluku da Savsku regatu održimo 31. jula. U pripremi i organizaciji ove turističke manifestacije učestvuje Policijska uprava Bijeljina, Državna granična služba, Dom zdravlja Bijeljina, ronilački klubovi „Nautilus“ i „Panteri“, AD „Komunalac“, Vatrogasna i spasilačka jedinica, Gorska služba spasavanja stanica Bijeljina i odjeljenje za Stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Bijeljina. Radni tim, sastavljen od predstavnika svih nabrojanih institucija obratio je pažnju na sve detalje a ponajviše na bezbjednost učesnika Savske regate. Za sve učesnike regate važiće obavezna pravila ponašanja sa kojima ćemo ih blagovremeno upoznati“, rekla je Jasna Abdulahagić, predsjednica Turističke organizacije Grada Bijeljina.



Svi koji imaju namjeru sa svojim plovilom učestvovati u regati moraju biti punoljetni, imati dozvolu za upravljanje plovilom i spasilačku opremu. Organizatori apeluju na neplivače koji žele učestvovati u regati da za sve vrijeme trajanja regate koriste prsluke/pojaseve za spasavanje. Svi učesnici će biti u obavezi da potpišu izjavu o prihvatanju odgovornosti i poštovanju pravila regate.



-Kada govorimo o Savskoj regati primarno pitanje je pitanje bezbjednosti. Pored dobre atmosfere, zabave, jela i pića bezbjednost je jako važna. Potrudili smo se da u Organizacioni odbor Savske regate uključimo i uvežemo sve potrebne službe. Međutim, sami učesnici su najodgovorniji za svoju bezbjednost. Zato apelujem na sve učesnike ovogodišnje Savske regate da vode računa o svom ponašanju kako bi i ova regata prošla u najboljem redu“, rekao je Mladen Arsenović, šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine.

Cilj regate je Rača gdje će biti proglašeni najuspješniji u kategorijama „Najveselija posada“, „Najljepše plovilo“ i „ Najbrojnija posada“. Prošlogodišnja Savska regata okupila je oko 1000 zaljubljenika u rijeku Savu koji su na oko 220 plovila prešli razdaljinu između Donjeg Crnjelova i Rače.

(Semberija info)