BIJELjINA - Ugovori za stambeno zbrinjavanje 43 boračke porodice: FINANSIJSKA POMOĆ ZA ADAPTACIJU I ZAVRŠETKE STAMBENIH OBJEKATA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA - Ugovori za stambeno zbrinjavanje 43 boračke porodice: FINANSIJSKA POMOĆ ZA ADAPTACIJU I ZAVRŠETKE STAMBENIH OBJEKATA


U Gradskoj upravi Bijeljine danas su potpisana 43 ugovora sa porodicama iz kategorija demobilisanih boraca, porodica poginulih i ratnih vojnih invalida za njihovo stambeno zbrinjavanje – adaptaciju i izgradnju porodičnih objekata.

Među potpisnicima ugovora je i baka Draginja Živković, koja je izgubila sina Milenka koji je poginuo na Majevici 1993. godine.

“Hvala na pomoći, mada su u pitanju skromna i nedovoljna sredstva. Potpisala sam ugovor i dobiću dvije hiljade KM.  Kuća je na Koviljušama, a sredstva koja ću dobiti neće mi biti dovoljna za sve što je potrebno uraditi na kući. Ipak, zahvalna sam na svakoj pomoći”, rekla je Draginja za “Semberija info”.



Ugovori o finasijskoj pomoći kreću se u iznosima od hiljadu do pet hiljada KM koliko će biti uplaćeno na žiro račune potpisnika ugovora.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović izjavio je da je velika šteta da budžetom nisu predviđena veća finansijska sredstva za ove namjene i Odjeljenju za boračku invalidsku zaštitu, ističući da je to odluka skupštinske većine u Skupštini grada Bijeljine.

“Ukupan broj podnesenih zahtjeva za adaptaciju i završetak stambenih objekata za boračke kategorije iznosio je 80. Da smo imali veća finansijska sredstva, odobrenih zahtjeva bi bilo više. Da je Skupština grada imala više razumijevanja i da nije došlo do umanjenja sredstava za ove namjene, mogli bismo udovoljiti većem broju zahtjeva”, istakao je Petrović.  

Nedavne kritike Udruženja garde “Panteri” da je gradonačelnik najodgovorniji za male i nedovoljne iznose za boračke kategorije, Petrović je nazvao čistim  politikanstvom, navodeći da je konačnu riječ na te iznose dala skupštinska većina u Skupštini grada.

Prema njegovim riječima, te optužbe su klasični politički uticaj i neosnovane su.

“Mi ovde govorimo argumentovano. Tačno i transparentno se može utvrditi i vidjeti šta je Nacrt budžeta, a šta Prijedlog, a šta je ono što je konačna odluka. Vi predložite jedan budžet, a tamo se izglasa drugi budžet. I tih 80 hiljada je sigurno preusmjereno u neka javna preduzeća i ustanove čija rukovodstva imenuje skupštinska većina”, naglasio je Petrović.

On je rekao da je tužno da zbog svega toga  ispaštaju borci, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca. 


Semberija info - Foto i tekst: Z.Kusmuk