GRADONAČELNIK BIJELjINE RAZGOVARAO SA AMBASADORIMA ŠVAJCARSKE I SLOVAČKE U BIH :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK BIJELjINE RAZGOVARAO SA AMBASADORIMA ŠVAJCARSKE I SLOVAČKE U BIH


Foto
Ambasadori Švajcarske u BiH Daniel Hun i ambasador Slovačke u BiH Martin Kačo, u okviru posjete Bijeljini,  razgovarali su danas sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem o ekonomskim izazovima sa kojima se susreće ne samo Bijeljina nego i Republika Srpska i kompletan region.
 

“Danas sam imao posebnu čast da ugostim i razgovaram sa ambasadorima Švajcarske i Slovačke o više tema, osim ekonomskih izazova sa kojima se susreće region, razgovarali smo kulturi, umjetnosti, fotografiji,  glumi…”, rekao je Petrović, ističući da kultura ne prepoznaje granice.



Petrović je rekao da je tokom susreta, između ostalog, bilo riječi o održivom razvoju Bijeljine, o izgradnji parkova i biciklističkih staza u BijeljiniI, zagađenju vazduha tokom zimskog perioda na bijeljinskom području.
 
Gradonačelnik Bijeljine upoznao je ambasadore Švajcarske i Slovačke o ulaganjima Bijeljine u pronalitetnu politiku, o mjerama i subvencijama kada su u pitanju bračni parovi koji imaju problema da bi se ostvarili kao roditelji, te subvencijama za novorođenčad.

 

Gradonačelnik Petrović  izjavio je da je dogovoreno da ambasade Švajcarske i Slovačke pomognu opremanje, a ne izgradnju, prihvatilitišta za djecu u Bijeljini, a za koji je već urađen projekat, ali se čeka izrada projektno-tehničke dokumentacije od strane Direkcije za izgradnju grada.

Ambasadori Švajcarske u BiH Daniel Hun zahvalio se gradonačelniku Petroviću na,  kako je rekao, veoma konstruktivnom razgovoru tokom kojeg je razgovarano o mogućnostima produbljivanja saradnje Švajcarske i regije Bijeljina.  
 
Ambasador Slovačke u BiH Martin Kačo rekao je da je tokom sastanka razgovarano o mogućnostima i načinima ulaganja sa ciljem pomoći Bijeljini kao lokalnoj zajednici.

(Semberija info)