GRADSKA UPRAVA NE VODI RAČUNA O BORAČKIM KATEGORIJAMA :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA NE VODI RAČUNA O BORAČKIM KATEGORIJAMA


Predstavnici Udruženja veterani Garde “Panteri” danas su izrazili nezadovoljstvo sa iznosom sredstava koje za boračke kategorije izdvaja Gradska uprava Bijeljine, a  za to je najviše kritika bilo upućeno na račun gradonačelnika Ljubiše Petrovića za kojeg su rekli da je u predizbornoj kampanji obećavao milion KM za ovu populaciju.
 
Oni su, između ostalog, naveli da je za stambeno zbrinjavanje boraca ove godine predviđeno 100 hiljada KM, te napravili poređenje sa iznosom od 140 hiljada KM koliko je planirano za zbrinjavanje pasa lutalica.   
 
Predstavnici Udruženja veterani Garde “Panteri” danas su opet izrazili nezadovoljstvo zbog, kako su rekli, zapošljavanja 100-njak novih radnika u Gradsku upravu Bijeljina, dok je zaposleno samo jedno dijete iz reda poginulih boraca, te devet Bošnjaka od kojih je čak sedam njihovih očeva bilo u Armiji BiH.
 
Naročito su nezadovoljni zbog podatka, kako su naveli, za koji su saznali da se  preko Odjeljenja za društvene djelatnosti daje pomoć za mlade povratničke bošnjačke višečlane porodice, kojima se za stambeno zbrinjavanje daje između 1.000 i 1.500 KM, dok s druge strane nijedna srpska porodica ne dobija pomoć.
 
“Imamo informaciju da je do sada za ove namjene, za oko 70 porodica, izdvojeno oko 105 hijada KM. Znači preči su mladi bošnjački povratnici od stambenog zbrinjavanja boračkih populacija srpske nacionalnosti”, rekli su predstavnici Garde.
 
Petar Cvijetinović, predsjednik Udruženja veterana Garde “Panteri” izjavio je na današnjoj  pres-konferenciji da su gradonačelniku Petroviću “puna usta brige o borcima radi predizborne kampanje”, dok je istina sasvim nešto drugo.
 
“Tražimo da se sredstva od 100 hiljada KM za stambeno zbrinjavanje boraca povećaju za još 150 hiljada KM kako bi se riješili svi zahtjevi na ime građevinske pomoći za borce”, rekao je Cvijetinović.
 
Prema njegovim riječima, mala su i sredstva za jednokratne novčane pomoći koje izdavaja Odjeljenje za boračko – invalidska pitanju u iznosu od sto hiljada  KM, navodeći da je to “ništa” za 19.600 boraca.
 
“Ova sredstva, sa stavke za jednokratne pomoći, se daju uglavnom za lijekove i liječenje, i to u iznosu od oko 100 KM, na primjer za karcinom sto KM”, rekao je Cvijetinović.    
 
Kako je najavljeno, Udruženje veterana Garde “Panteri” organizovaće obilježavanje 30 godina vojne akcije Smoluća, 28. avgusta.

Semberija info