SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: POKRENUTA PROCEDURA ZA SAZIVANjE I ODRŽAVANjE 15. REDOVNE SJEDNICE SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: POKRENUTA PROCEDURA ZA SAZIVANjE I ODRŽAVANjE 15. REDOVNE SJEDNICE SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA


Foto
Poštovani,

Obavještavamo vas da je u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine grada, pokrenuta procedura za sazivanje i održavanje 15. redovne sjednice Skupštine grada, te da je svim nadležnim subjektima poslat nalog za pripremu materijala koji su predviđeni Programom rada Skupštine grada.
 
Takođe, obavještavamo vas da će se na narednoj sjednici Skupštine grada u raspravi pred odbornicima naći i Informacija o stanju i aktuelnim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji na području grada Bijeljina, koju će pripremiti Odjeljenje za poljoprivredu grada Bijeljina.
 
Poštujući propise koji se odnose na rokove za pripremu materijala, sazivanje i održavanje sjednice Skupštine grada, te ostale relevantne okolnosti, za očekivati je da se naredna sjednica Skupštine grada Bijeljina održi u danima nakon slave grada - Svetog Pantelejmona koji se obilježava 9. avgusta. Tačan termin održavanja će biti usaglašen na zajedničkom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka i gradonačelnika, nakon što budu dostavljeni materijali za sjednicu od strane ovlaštenih predlagača.


 
Kada je u pitanju Vanredna sjednica Skupštine grada, propisima koji regulišu ovu oblast je predviđeno da se Vanredne sjednice održavaju se izuzetno, u slučajevima opasnosti po javnu sigurnost i sigurnost građana širih razmjera, proglašenih elementarnih nepogoda i epidemija, što ovdje nije slučaj. Takođe, predviđeno je i da se smatra ništavom sjednica Skupštine grada koja je održana mimo ovih propisa, kao i svi akti usvojeni na istoj.
 
Pokretanjem procedure za sazivanje i održavanje 15. redovne sjednice Skupštine grada Bijeljina, kao i samim sazivanjem i održavanjem sjednice u propisanim rokovima, u potpunosti će biti ispunjen zahtjev Gradonačelnika broj: 02-014-1-1836/22 od 20.07.2022. godine.
 
Prilog:
-       - Zahtjev za sazivanje sjednice broj: 02-014-1-1836/22 od 20.07.2022. godine,
-       - Podsjednik za pripremu 15. Redovne sjednice Skupštine grada Bijeljina,