Od 5. jula traje druga faza zaprašivanja komaraca :: Semberija INFO ::

 

Od 5. jula traje druga faza zaprašivanja komaraca


Preduzeće „Eko-zaštita“ od 5. jula počelo je drugu fazu tretmana odraslih formi komaraca u seoskim i urbanim mjesnim zajednicama na području Grada Bijeljina u kojim, zbog čestih padavina prethodnih sedmica, tretman nije sproveden. Posebna pažnja biće obraćena na lokacije u ovim dijelovima Grada Bijeljina koje su žarišta razmnožavanja komaraca.

U drugoj fazi, koja će po planu trajati do 9. jula, tretman se obavlja samo u večernjim terminima od 18.00 do 23.30 časova u mjesnim zajednicama, odnosno, naseljima: Novo Naselje Dvorovi i Kriva Bara (5. jula), Dašnica 1, Ledinci – Novo Selo, Stari Grad (6. jula), Galac, Sokolski dom, Veljko Lukić (7. jula), Patkovača, Ljeskovac, Golo Brdo (8. jula), odnosno, Popovi i Amajlije (9. jula).

Tretman odraslih formi komaraca obavnja se sa zemlje, postupkom hladnog zamagljivanja preparatom TI BI 24, a pčelari se pozivaju da preduzmu mjere zaštite pčelinjih društava. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, građani će putem sredstava informisanja na vrijeme biti obaviješteni o naknadnom terminu tretmana.

Grad Bijeljina