VEČERAS SVI PUTEVI VODE U BATKOVIĆ :: Semberija INFO ::

 

VEČERAS SVI PUTEVI VODE U BATKOVIĆ


Foto: Semberija info
Ovog vikenda Batković je regionalni centar motora i rok muzike. Danas su prodefilovali ulicama Bijeljine, predstavljajući zainteresovanim građanima ljepotu i snagu svojih dvotočkaša. Nakon defilea uputili su se na početni položaj – dvorište osnovne škole u Batkoviću gdje je veče rezervisano za koncert rok grupe „Van Gog“.



Prije muzičkog dijela programa, najhrabriji i najsmjeliji bajkeri su odmjerili snage u nekoliko disciplina bajkerskih igara.

U kampu su se mogle vidjeti registarske tablice iz Italije, Švicarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije… Razgovarali smo sa bajkerima iz Slovenije. Njihov Moto klub „Beloglavi orli“ iz Maribora ove godine po sedmi put gostuje u Batkoviću.


 

-Mi smo se bratimili sa braćom iz Moto kluba „Krečar“. Oni su od ovog kampa napravili mjesto gdje, ne samo mi, volimo doći. Tako da se u Batkoviću ne osjećamo kao gosti. Zbog korone nismo bili prethodne dvije godine ali sad smo tu i planiramo svake sljedeće godine biti tu“, rekli su gosti iz Maribora.



Moto sport u Batkoviću ne treba da brine za budućnost. U kampu su prisutne mlade snage sa motorima njihovom iskustvu prilagođene snage.


 

-Volimo motore. Uz motore ide adrenalin, ide brzina, idu djevojke“, skoro u jedan glas govore momci iz Batkovića i Obarske.

Naglašavaju da nisu imali problema sa zakonom.
Motore voze dovoljno brzo da ne ugroze sigurnost ni sebe ni drugih učesnika u saobaćaju.

(Semberija info)