AGRARNI FOND BIJELjINA: Izmjene "Pravilnika podsticajnih mjera za poljoprivredu u 2022.godini" :: Semberija INFO ::

 

AGRARNI FOND BIJELjINA: Izmjene "Pravilnika podsticajnih mjera za poljoprivredu u 2022.godini"


Poštovani poljoprivredni proizvođači!

Kao što smo i obećali da ćemo vas redovno obavještavati o aktivnostima bitnim za podršku vaše djelatnosti, podsticijama u  poljoprivrednoj proizvodnji, tako želimo da vas obavjestimo da je danas održana sjednica Upravnog odbora "Agrarnog fonda Bijeljine" na kojoj je usvojen prijedlog izmjene "Pravilnika podsticajnih mjera za poljoprivredu u 2022.godini", koja se odnosi na član 11 ovog pravilnika.

Član 11 definiše podsticaj u proizvodnji pšenice i izmijenjen je iznos podsticaja koji sad umjesto do 0,03 glasi 0,05 KM/kg prodate pšenice, a limit je sa 2.500 povećan na 3.000 KM. Izmena pravilnika je odmah upućena u dalju proceduru, Odjeljenju za poljoprivredu na saglasnost i gradonačelniku na potpis.

Takođe je donijeta Odluka o isplati šteta nastilih usljed požara na poljoprivrednim objektima kod 4 domaćinstva, a ukupnog iznosa 8.900 KM . 

Podsjećamo sve poljoprivrednike da se sa  "Pravilnikom za 2022.godinu" i uslovima za ostvarenje podsticaja možete upoznati na  internet stranici www.gradbijeljina.com/agrarnifond