RADIĆ : ZNAČAJNA ODLUKA ODBORNIKA O NOVA 2 FENINGA PODSTICAJA :: Semberija INFO ::

 

RADIĆ : ZNAČAJNA ODLUKA ODBORNIKA O NOVA 2 FENINGA PODSTICAJA


Foto: Ilustracija
Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača ,,Sela Semberije“ Boško Radić pozdravio je danas, kao značajnu pomoć poljoprivrednicima, dogovor o obezbjeđivanju dodatnih 2 feninga podsticaja za proizvedenu  i predatu pšenicu na području grada Bijeljine.
 
Dogovor o izdvajanju dodatnih sredstava na prethodno obećanih 3 feninga iz budžeta Grada, postigli su danas odbornici Koalicije ,,Dogovor za Bijeljinu“, a sredstva će biti obezbijeđena prilikom prvog rebalansa.
 

 ,,Ovo je velika pomoć poljoprivrednim proizvođačima u sadašnjim zaista teškim finansijskim uslovima proizvodnje. Posebno onima koji imaju manje posjede, kojih je najviše  na ovom području  za koje se podsticaji isplaćuju iz budžeta grada, odnosno gradskog Agrarnog fonda. Uz 3 feninga koje je Skupština grada već ranije izdvojila, to je ukupno 5 feninga podsticaja na postojeću otkupnu cijenu“ rekao je Radić.


 
Radić je podsjetio i da je Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske već dalo podsticaje od 400 KM po hektaru, i 0,5 KM podsticaja po litru dizela.
 
Otkupna cijena pšenice za poljoprivredne proizvođače koji su pšenicu predali u silose AD „Žitopromet“ Bijeljina i Mlin „Pavlović“ iz Crnjelova iznosi 64 feninga, dok je otkupna cijena u drugim mlinovima od 62 do 64 feninga. Na tu cijenu Grad  Bijeljina će, kada Skupština grada usvoji rebalans budžeta dodati  još 5 feninga podsticaja, podsjetio je Radić.