SPOJIMO DJECU KOSOVA I METOHIJE I REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

SPOJIMO DJECU KOSOVA I METOHIJE I REPUBLIKE SRPSKE


Danas je u zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina upriličen prijem za mališane sa Kosova i Metohije koji borave u Bijeljini u oviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Prijemu su prisustvovali mališani, ali i njihovi nastavnici iz Velike Hoče, Orahovca i Goraždevca, te mališani iz Bijeljine u čijim su porodicama boravili.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine kazao je da je grad Bijeljina duži niz godina grad pobratim sa opštinom Peć, Goraždevac.

-Svi smo danas posebno emotivni, kao i kada je bio doček djece . Želimo da ovim prijateljskim razgovorom i druženjem, pošaljemo poruku jedinstva i sloge. Ovom prilikom bih se zahvalio svim porodicama i roditeljima sa područja grada Bijeljina, koji su svoja vrata otvorili i ugostili  djecu sa KiM i učinila da uživaju, ali i da se upoznaju sa svim onim što Bijeljina ima, a prije svega  da imaju lijepo druženje i da ponesu najljepše uspomene i da njihovo drugarstvo traje zauvijek“, naglasio je gradonačelnik Petrović.

Aleksandar  Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina istakao je da im je kao domaćinima „puno srce“ ugostiti djecu sa KiM.



-Nadam se da im je bilo lijepo u našem gradu i da će sa sobom ponijeti samo najljepše uspomene. Porodice u kojima su bili prema njima su se odnosile kao prema svojoj djeci. Nadam se, da smo im na neki način pomogli da vide u kakvim uslovima mi ovdje živimo i da to uporede sa tešim životom koji oni imaju tamo. Trudimo se da ovih sedam dana koliko su ovdje, pružimo normalan život i da im damo vjeru i nadu da će se izboriti, da žive normalno kao i svi drugi ljudi, kao i sva druga  djeca, jer ni jedno dijete ne treba da živi u uslovima u kojima oni tamo žive“, istakaoje Đurđević.

Miloš Dimitrijević, predstavnik opštine Peć kazao je da djeca iz opštine Peći sa Kim već nekoliko godina dolaze u Bijeljinu.

-Veoma smo zahvalni svim roditeljima koji su primili našu decu i mislim da se iz naših poseta i druženja naše dece rodila velika ljubav i da će i u budućnosti ostati veliki prijatelji, kao brat sa bratom, što mi i jesmo.
Zahvalio bih se i gradonačelniku, kao i predsjedniku Skupštine, ali i svim ljudima koji su napravili ovaj potez“, kazao je Dimitrijević i naglasio da su djeca u Bijeljini imala priliku da prisustvuju raznim manifestacijama.
Antonina Pavlović, iz Goraždevca, jedna od djece sa KiM koja  borave u Bijeljini rekla je da je ovo drugi put da boravi u Bijeljini.

-Veoma dobro sam se uklopila sa porodicom u kojoj trenutno boravim i osetila sam se kao da sam kod svoje kuće. Kao najlepšeu uspomenu iz Bijeljine poneću naše upoznavanje i druženje, ali i to kako smo se zbližile“, istakla je Antonina Pavlović.

Pavle Rašević, jedan od domaćina djece sa KiM istakao je da je druženje bilo prelijepo i da su se kao domaćini potrudili da im pokažu šta sve nudi grad Bijeljina.

-Ovo je bilo jedno jako lijepo iskustvo i mislim da bismo trebali ostati drugovi, jer već zakazujemo da se na jesen opet vidimo, ali, ovaj put na Kosovu“, kazao je Rašević.

Semberija info