Tropske vreline ne sprečavaju Semberce da izađu u šetnju :: Semberija INFO ::

 

Tropske vreline ne sprečavaju Semberce da izađu u šetnju


Izrazito visoka temperatura, kako danas, ali i prethodnih dana nije spriječila stanovnike Semberije da prošetaju Bijeljinom. Nekima od njih ove temperature smetaju, nekima ne, ali svako ima svoj način da se zaštiti od žestokih sunčevih zraka. Neko uživa u hladu ispod drveća, u bašti lokala, a neko, pak u šetnji sa šeširićem na glavi.



Na Gradskom trgu veliki broj i danas penzionera se okupio u hladu drveća oko velike šahovske ploče i uživaju u potezima svojih kolega. Na naše pitanje „kako izdržavaju vrućinu?“, u glasu su odgovorili, da podnose dobro, čim su  okupljeni oko šahovske table.



Trudnica Nada Avramović,  rekla je za ,,Semberija info'' da fantastično podnosi ove vrućine.
-Meni nije nikada vrućina, jer je jako dobro podnosim, ali zimu ne volim, ne volim kada je hladno. Ovih dana se trudim da što više vremena provodem u hladu i unosim mnogo tečnosti“, kazala je Avramovićeva.



Gordanu Ćehu smo sreli u društvu njene unuke kako uživaju u hladu krošnji, prekrasnog drveća u Gradskom parku u Bijeljini i ona nam je kazala da njih dvije dobro podnose visoke temperature i da kod njih nema nervoze.
-Nastojim da što ranije izađem sa unukom, ali ona voli malo duže da spava, pa ne možemo uvijek izaći ranije iz kuće. Trudim se da je obučem što laganije. Kada se vraćamo kući biramo gdje je veći hlad i obavezno je voda uz nas, bez nje nigdje“, rekla je Gordana Ćeha.

Vesna Džombić, koju smo, takođe, sreli u parku, kaže da njena kćerkica, ali i ona malo teže podnose ove vrućine, jer je malena nervozna i teže spava, ali da uz pomoć klime i uz šetnje po parku lakše prebrode ove semberske vreline.


Semberija info - S. Jovanović